Försvunnet minne i iMac G4

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Bollnäs
  • 2003-04-16 16:04

Jag har en iMac G4 15" som jag har haft rätt stora problem med. Efter att ha uslats ett tag med ominstallationer osv så körde jag hårdvarutestskivan. Där fick jag fel på det extra minnet på 256Mb som jag satt i.

Ok, tänkte jag och ringde upp Macoteket där jag köpt minnet. De sa att de hade livstids garanti på minnen, så det var bara att skicka ner det så skulle jag få ett nytt.

Sagt och gjort. Jag skickade ner det och fick ett nytt tillbaka. Stoppade i det i datorn och körde igång. Kollade "Om den här datorn" i äppelmenyn, och döm om min förvåning när det stod 256Mb minne där! Jag hade ju en inbyggd 128 och en extra 256. Skumt...

Jag ringde Macoteket igen och förklarade situationen. De skickade upp ett nytt, och jag skickade tillbaka det jag fått av dem.

Nu har jag precis monterat det nya, och FORTFARANDE har jag bara 256 sammanlagt. Systeminformation rapporterar 128+128. Hårdvarutestskivan gör detsamma.

Vad är det här? Är något annat trasigt i datorn? Det spelar ingen roll om jag kör OSX eller OS9, samma sak...

Någon som har någon aning?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Kalle W
Jag har en iMac G4 15" som jag har haft rätt stora problem med. Efter att ha uslats ett tag med ominstallationer osv så körde jag hårdvarutestskivan. Där fick jag fel på det extra minnet på 256Mb som jag satt i.

Ok, tänkte jag och ringde upp Macoteket där jag köpt minnet. De sa att de hade livstids garanti på minnen, så det var bara att skicka ner det så skulle jag få ett nytt.

Sagt och gjort. Jag skickade ner det och fick ett nytt tillbaka. Stoppade i det i datorn och körde igång. Kollade "Om den här datorn" i äppelmenyn, och döm om min förvåning när det stod 256Mb minne där! Jag hade ju en inbyggd 128 och en extra 256. Skumt...

Jag ringde Macoteket igen och förklarade situationen. De skickade upp ett nytt, och jag skickade tillbaka det jag fått av dem.

Nu har jag precis monterat det nya, och FORTFARANDE har jag bara 256 sammanlagt. Systeminformation rapporterar 128+128. Hårdvarutestskivan gör detsamma.

Vad är det här? Är något annat trasigt i datorn? Det spelar ingen roll om jag kör OSX eller OS9, samma sak...

Någon som har någon aning?

Jag hade samma problem med min 15", jag öppnade botten, tog ur minnet och satte i igen, det löste problemet.

  • Medlem
  • Bollnäs
  • 2003-06-01 20:24

Efter ytterligare en retur av minnet till macoteket, där jag istället fick en lågprofilkapsel, så fungerar det nu. Enligt supporten på Macoteket så var det iMac G4 som var extra känslig för minnets kvalitet. Tydligen...

Nåja, slutet gott allting gott.

1
Bevaka tråden