iMac G3. Vad gör den nu på ålderns höst?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Många har G3:or hemma, om än inte som huvuddator. På ålderns höst verkar dessa maskiner fått en nyvunnen charm. De tuffar troget på, om än långtsamt i Photoshop och Mac OS X 10.4.9. De börjar bli trötta nu, men troget kämpar de på genom Photoshops, Itunes med tillhörande iPods och som ordbehandlare.

Vad använder du din g3:a till och varför?

Det står en iMac G3 på grabbens rum. Den kör mest spel, men även Mozilla och lite annat. Den kör OS9 så den känns aldrig långsam. När han vill ha sällskap när han skall sova sätter jag mig och spelar lite Lords 2 eller Warlords.

Och så har vi ett par Powerbook G3, Lombard och Pismo. Lombarden står precis och installerar ett Sims-tillägg. Pismon använder jag dagligdags, den är så maxad att den glatt kör Tiger. Programutveckling, Photoshop, Mozilla, ordbehandling, websidor, Garageband... Den duger till det mesta. Så länge jag inte videokodar känns den sällan långsam. (Å andra sidan är min inte en G3, det är en G4.) Min fru har också en Pismo som hon ordbehandlar och programmerar Java på.

Jag har också en grå G3 som jag kör 8.6 på. Den står mest och skäms numera, men jag körde lite Dark Forces på den härom dagen, och så har jag lagt upp ett stort arkiv med mina gamla filer på den så jag kan söka genom hela bråten. En mycket bra maskin som hållit länge.

Dottern 6 år har en iMac G3 400 som hon kör Pettson, Mamma Mu, Bolibompa på.

Min gamla iMac - första generationen!! - går också som speldator för lite olika barnspel. Jag har lite gamla filer i den som jag egentligen skulle vilja spara innan den dör, men den är ju så gamal att den varken accepterar iPod eller USB-minne. Jag får väl öppna dokumenten och plåta av skärmen;)

  • Medlem
  • Huddinge
  • 2007-04-13 23:12

Nätverkskabel?

Slimserver?

1
Bevaka tråden