Hur mycket tål en PB egentligen!?

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • 2007-03-28 00:27

Måste säga att jag är så grymt imponerad av min Powerbook G4 så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva saken...

Jag har gjort allting man inte ska göra med en laptop.

Exempel:

1. Jag kom hem dyngrak från krogen någonstans runt 04.30 eller liknande och ställer ett glas mjölk bredvid min kära mac. Som jag givetvis i fyllan och villan spiller ut över hela tangentbordet och sen är så packad så jag bara stänger igen datorn innan jag går o lägger mig.
Slutsats: Tangentbordsbyte och genomgång av datorn (1655 + moms)

2. Vinterkräksjukan slår till och jag har som alltid min kära dator på golvet nedanför sängen. Utan att gå in på detaljer så ser ni snabbt ett problem här. Men nej, macen står sig pall och efter en rejäl polering med iClean så är den som ny!

3. Ska ta upp macen från väskan och slinter på mitt så välpolerade skal så macen går rakt i marken!! (hade fått 10.0 om det varit simhopp då datorn gjorde en perfekt framåt-volt för att sen snyggt landa på undersidan)

Min fråga är är helt enkelt om det är någon som lyckats med bedriften att sabba en PB eller MBP ordentligt? Verkar ju tämligen svårt då jag vid alla situationer varit helt övertygad om att jag bränt hela hårddisken och lika gärna kunna köpa en ny dator... Men min älskade Powerbook har stått som en riddare i mörkret när faran(jag?!) varit framme med illdåd.

 • Medlem
 • Växjö
 • 2007-03-28 13:12

Har ingen erfarenhet av trashade books. Dock vet jag en sak. I samma sekund som du blottade din kära powerbooks historia så sjönk andrahandsvärdet radikalt

 • Medlem
 • 2007-03-28 17:15
Ursprungligen av Hallon:

Har ingen erfarenhet av trashade books. Dock vet jag en sak. I samma sekund som du blottade din kära powerbooks historia så sjönk andrahandsvärdet radikalt

Jag kommer ändå aldrig överge min PB!

Ända in i kaklet ska den gå, vilket den också lär göra med tanke på vad jag lyckats med hittils...

Nej, inget pris är numera lågt nog för denna PB

 • Medlem
 • Gävle
 • 2007-03-28 13:38

Har en läarae här som tappade sin PB i en öppen metalltrappa, den studdsade ca två våningar innan den klövs i två bitar plus spillror.. Lyckades rädda HDn men resten var totalpaj.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2007-03-28 18:44

Saker jag gjort med min Powerbook.

Spilt 50cl fanta på tangentbordet. Torkade upp det och den fortsatte funka.

Spilt 1 liter vatten. Torkade upp det. Funkade bättre än tidigare. Förmodligen pga att sockret från fantan fungerade. Dock fick den åka in till apple då paden slutade att fungera.
Den Byte dom gratis

Tappat en kristallkrona på den. En ny space knapp fick installeras. 50kr på lanmaster.

Tappat den både i golv, trappor och stenar otal gånger. Endast repor och bucklor som resultat. Fungerar perfekt ändå.

Åkt vattenskoter med locket uppe och datorn på, dock omedvetet. Åkte ganska fort och stökigt. Skärmen gick av. Men fungerade.
Fick köpa nya bultar fästanordningar fixade jag själv. kostnad 230kr.

Nu är den i min kompis ägo. Men fungerar fortfarande bra.

Toppen dator och lätt den bästa macen jag haft!

Min gamla Powerbook lyckades jag krasha hårddisken på. Satt i bussen på väg hem, när jag skulle av så trodde jag att jag hade på mig väskan som låg i mitt knä, men det hade jag inte. Den låg bara där, och den pajade.

Tittade på DVD i bilen när 10 månaders Lukas slog näven i tangentbordet. Sedan dess fungerar inte DVD/CD-spelaren.

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2007-03-28 20:38

Jag skulle gå av en buss, men en iBook i en plastlåse. Stressad som jag var, så gungade jag på påsen ganska kraftigt, och just som bussdörren öppnades så råkade jag släppa taget om påsen. Jag gungade kraftigt, så datorn flög, först 2 meter, studsade, en meter till, och sedan ut på en gatan. Plasten fick _kraftiga_ och djupa asfaltsskrapsår, och skärmen låssnade fullständing på ena sidan. LCD-panelen SLÄPPTE från själva skärmen.

Den fungerar.

Miin 8åriga lillasyrra har den nu. LCD-skärmen är fastlimmad lite i kanterna... Ser perfekt ut nu, förrutom reporna på lock/botten. Behöver jag säga att jag är ganska imponoerad?

Ursprungligen av desh:

Jag skulle gå av en buss, men en iBook i en plastlåse ...

Så jävla stuk att gå omkring med en laptop i en plastlåse(sic!)

Själv tar jag aldrig med, och har aldrig tagit med, datorn hemifrån om den inte varit ordentligt inbäddad i resväska, second skin eller vanlig datorväska.
Men så tar jag med datorn mer sällan än jag egentligen skulle behöva/vilja också...

Det enda jag vet är en historia från LAN-master där en kille på motorcykel bestämde sig för att stegra hojjen i rätt hög hastighet, han hade glömt att stänga ryggsäcken och ut flög en PB. Efter landningen på asfalten gled den mååånga meter innan den stannade.
Den maskinen startade en gången efter det, lagom för att tömma hårddisken sedan gav den sin sista suck och gav upp.

Jag hade en PB12" tills i nov. 2006. Jag tappade den i backen från en halv meters höjd. Den åkte ner i backen pga att laddarens sladd satt fast under stolen jag satt på så när jag lyfte på datorn så bokstavligen slungades den ur mina händer rakt ner i golvet och landade på hörnet (på undersidan).

Hela chassit (underdelen) böjdes på mitten så datorn var helt skev. Hårddisken, logickortet och airportkortet gick sönder. Så visst, de går att ta sönder, ganska lätt tydligen om man slänger dom i backen på rätt sätt!

Enda positiva var att mitt försäkringsbolag var riktigt sjyssta och ersatte mig med mer än vad jag skulle fått för datorn på begmarknaden, och jag hade redan tankar på att sälja den. Så jag är nöjd och äger numera en MacBook.

1
Bevaka tråden