Problem med Mac Mini och DVI to Video Adapter

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-03-24 19:36

Jag vet inte om detta är rätt ställe att fråga om, men jag skulle verkligen behöva hjälp, så here goes:

Jag skulle alltså vilja spela filmer på datorn och titta på dem i soffan framför TV:n.

Jag har en Mac Mini, 1,42 GHz PowerPC G4 processor, 512 MB DDR SDRAM och ATI Radeon 9200 grafikkort (jag tror i alla fall att det där sista är grafik-kortet).

Till detta har jag på MacForum köpt en DVI to Video Adapter och en kabel från Claes Ohlson där den ena änden är scart och den andra SVHS och ljud. När jag sätter ihop allt detta hamnar datorn på TV:n, precis som det var tänkt.

Nu till problemet: bilden är asdålig - verkligen riktigt, riktig suddig. Vad gör jag för fel? Är det fel kablar? Behövs det fler kabalar? Eller ska jag ändra någon inställning? (Det har jag inte gjort; väljer jag "Detect Displays" från Kontrollpanelen så händer ingenting.)

Tack på förhand!

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-03-24 21:13

Jag skulle tippa på att det är den där kabeln som är problemet. Altenativ att TVn inte har stöd för Svideo-signal och hanterar det kasst.

Vanligtvis brukan man köpa en Composit/Svideo/Ljud till scart-adapter som man trycker på bakom TVn. Och kör en vanlig kabel mellan. Men en sån kabel som du har kan säkert vara bra, men kvaliteten vet jag inget om.

Det kan vara så att din tv inte har stöd för Svideo. Fast då borde den bara visa bilden svartvitt. Men om så är fallet. Kör med kompisotkabel. Alltså den gula lilla pluggen på DVI till Video-adaptern. Kabel som passar den.

1
Bevaka tråden