Problem med manus utanför XCode!

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej alla på forumet!
Jag har en fråga gällande XCode och C++, kan man kompilera ett manus skrivet i C++ så att det fungerar på en annan dator som inte har XCode men har Mac OS X som operativsystem?
Följdfråga: Jag vet att det fungerar i Terminal-programmet på den dator där jag skrivit manuset men när jag försökte kopiera mappen med projektet och köra den på en dator utan XCode i Terminal-programmet så fick jag ett felmeddelande om att sökvägen inte hittats. Kan man få det att fungera utan att använda Cocoa?
Jag har inte hållt på så länge med just C++ ( endast i hobbysyfte) men däremot har jag erfarenhet av programmering (BASIC) fast då behövdes inte omkompilering :).
Det skulle vara kul att få det att fungera i Mac OS X utan att behöva installera XCode på den andra datorn för att se om manuset blir det program (minnesberäkning). Tyvärr är boken jag använder för att lära mig anpassad till Windows-miljö.

Tack på förhand!

  • Medlem
  • Simrishamn
  • 2007-03-24 14:36

Du behöver inte ha Xcode på datorn för att göra program som är kompilerade med det. Felet du har gjort, är förmodligen att ha kompilerat i "Development"-läge istället för "Release". Testa att ändra, (Project -> Set Active Build Configuration -> Release) och se om det fungerar bättre

Tack, det skall jag genast testa!

1
Bevaka tråden