Finder ikonen hoppat ut på skrivbordet

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min finderikon har lämnat menyraden och lagt sig på skrivbordet. Där ligger den och går ej att klicka på, flytta etc. Det värsta är att den inte respekterar och låter andra öppna fönster ligga framför (se bild). Vad är detta, virus? Vad göra?

Menar du att den har lämnat docken?

Du kanske kan testa att ladda ner den senaste combo-uppdateringen från Apples supportsidor. Udda problem, det där.

Ja, den har lämnat docken. Menar du Tiger uppdateringen?

Nej, jag menar uppdateringar av sorten 10.4.0 till 10.4.1. Skillnaden mellan t.ex. Panther och Tiger kallar jag nog snarare för uppgradering.

Det finns två sorters uppdateringar, delta och combo. Combo innehåller allt nytt från version 10.4.0 till 10.4.9 och kan användas på alla Tiger-macar. Delta innehåller bara det som skiljer mellan 10.4.8 och 10.4.9, fördelen är att det är mindre att ladda ner i allmänhet.

Har du en G3, G4 eller G5 så kan du ladda ner combon för 10.4.9 här: http://www.apple.com/support/downloads/macosx1049comboupdateppc.html

Har du en intel-baserad mac (med andra ord en rätt så ny maskin) så ska du ha den här: http://www.apple.com/support/downloads/macosx1049comboupdateintel.html

Du kan också testa ett underhållsprogram i stil med OnyX http://www.macupdate.com/info.php/id/11582/onyx kör alla olika skript och se om det blir bättre.

1
Bevaka tråden