Informationen lagras inte i databasen, hjälp

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej alla.

Ni brukar vara bra på att hjälpa till här på forumet.
Jag håller på med en phpuppgift i skolan och har fixat mysqldatabas, webbserver o så på datorn. Men informationen lagras inte i databasen.
Vad kan vara fel?

Då du inte beskriver problemet särskilt ingående kan man inte säga så mycket mer än att vad som helst kan vara orsaken till problemet. Kontrollera att MySQL är igång och visa gärna upp den kod du använder som inte lyckas. Får du några felmeddelanden?

Vanligaste tre anledningarna att något inte fungerar är:

* Stavfel
* Rättigheter
* Syntax

Vad gäller Stavfel kan du få ett syntax error-fel om du angett namnet på en databas, tabell eller kolumn fel, så börja med att verkligen kolla att allt heter vad det skall på två ställen (i din kod och via tex PHPMyAdmin eller något annat adminprogram för MySQL tex MySQL Administrator).

Vad gäller Rättigheter så måste du för varje SQL-kommando som skickas tala om vem du är och även var du ansluter ifrån. Varje User/Pass på en MySQL-databas har även en parameter som anger varifrån man kan ansluta. Ett User/Pass för localhost kan inte ansluta och göra något med datorn när man skickar kommandon från en annan dator och tvärtom - ett User/Pass som har % (anlut från varsomhelst) kan inte ansluta eller skicka kommandon från localhost (samma dator).

Vad gäller Syntax så är det förstås tokigt noga med hur man skriver saker och ting, man måste använda ' på rätt ställen (alltid parvis - start och slut), avsluta rader med ; och ha , på rätt ställen. Förutom att stava kommadona rätt och ha dem i rätt ordning. Använd referenser som tex http://www.php.net/docs.php eller http://dev.mysql.com/doc/

Vanliga problemlösningsmetoder är att använda en interaktiv miljö och testa SQL-kommandot för sig direkt mot SQL, tex phpmyadmin, CocoaMySQL eller mysql query browser så att du får fram felmeddelanden och ser vad som pågår. När det är klart är det dags att klistra in kommandot i din PHP-kod. En annan metod är att i PHP läsa av felmeddelandet från MYSQL, lagra det i en variabel och skriva ut det på sidan, återigen så att du ser vad som pågår.

Tack så mkt för förslagen. Jag har ingen aning om vad det är som är för fel hur mkt jag än letar. Nu senast har jag fått upp att jag borde uppdatera mysql istället så jag lägger ner det och får testa min kod i skolan istället. tack iaf.

  • Oregistrerad
  • 2007-03-31 12:20

Om du hade postat din kod här hade det varit enklare för oss att hjälpa dig.

1
Bevaka tråden