ett systemfel har uppståt

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2007-03-18 09:50

har en imac DV400 som inte vill starta från systemskivan,
får upp medelandet "Ett systemfel har uppståt" " address error"
någon med en lösning på hur man kan komma åt skivverktyget för en reparatation ,
eller är är det kört.....

Starta datorn med tangenterna äpple + alt + p +r intryckta. Datorn startar därefter om till dess du släpper dem. Släpp efter att datorn startat om tre gånger.

Om det inte fungerar. Öppna luckan på baksidan av datorn och kontrollera att minneskorten sitter som de ska. Om du har två minneskort kan du prova att montera ut det ena och se om datorn startar då. Om inte, prova enbart med det andra minneskortet.

  • Medlem
  • 2007-03-18 10:24

har prövat "äpple + alt + p +r" utan resultat.
operativet är 9.2, får samma felmedeland när jag startar från 9.2 -skivan,
nu prövade jag med en 8.6-skiva och datorn går igång från den, fick just
igång skivverktyget , hoppas det skall lösa sig, underligt att den inte startade
från "rätt" cd ?
tack annars för ett snabbt svar Marcus.

  • Medlem
  • 2007-03-18 10:28

skivverktygets "reparation" stoppades med medelandet "Kan inte läsa från skivan"
verkar som hårddisken har problem.

Testa att starta upp utan tillägg, det har hjälp mig mot adress error, kan vara ett tillägg som krånglar

  • Medlem
  • 2007-03-30 19:43

har äen prövat starta utan tillägg, utan någon lösning då.
Gav upp till slut , startade från osX-skivan, formaterade och installerade 10.3.9.
Nu fungerar allt utan problem.

1
Bevaka tråden