Skapa FTP-server eller alternativ

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har kollat runt lite men inte hittat nått svar som hjälper mig!

Jag vill att vänner ska kunna komma åt vissa mappar på min dator, så de kan ladda ner samt lägga till filer. Hur är det enklast att lösa detta? Meningen är att de ska komma åt min dator över internet...är även den enda i "gänget" som har en mac för tillfället...kan även tilläggas att jag använder trådlös router hemma....

Tack på förhand för en mycke bra och smidig lösning!

Senast redigerat 2007-03-16 17:45

ingen?

Är det ingen som har en lösning till detta (förhoppningsvis) enkla problem?
Inte ens en spydig kommentar med en länk till en tråd där det beskrivs?

Smidigaste sättet att lösa ditt problem på är att sätta upp en FTP-server, om du frågar mig.

FInns en lista på många bra serverprogramvaror till Mac här: http://www.pure-mac.com/ftp.html

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-03-17 13:18

Det borde finnas en del om detta på forumet. Men det låter som om det du ska göra är att sätta upp en ftp-server, exempelvis med PureFTP (http://www.pureftpd.org/project/pure-ftpd). Vet inte vad du har för internetleverantör men om du inte har ett fast ip kan det vara en idé att skaffa en tjänst likt http://www.dyndns.com/ eller http://www.no-ip.com. Kolla i manualen för din router för att ställa in detta.

Hoppas detta kan hjälpa dig till en början.

  • Medlem
  • 2007-03-17 15:35

OS-X har ju en ftp-server som bara är att dra igång. Skapa ett nytt användarkonto och låt vännerna få tillgång till detta. Med lite trix kan du ordna så att de inte ens ser andra saker på datorn än vad som finns i kontots hemkatalog.

Vill du ha saker lite mer avancerat är ovan nämnda PureFTP värt att titta på.

säkerhet?

tack för hjälpen!
har fått igång en server med pureftp nu och det verkar fungera klockrent och det var busenkelt...

nu kommer en följdfråga: servern kommer inte vara uppe hela tiden men hur är det när det gäller säkerheten? nu har jag bara kört igång det hela genom att lägga till användare och tilldelat dem mappar, är det några grundläggande säkerhets "grejer" man ska tänka på så att man inte gör bort sig helt...? T ex använda certifikat eller dylikt?

återigen, tack för hjälpen!

Vill du vara riktigt säker så kan du ju köra med SSL. Jag vet inte om det går att göra med PureFTP då jag aldrig vart i kontakt med programmet. Ska du bara ha en kompisserver med lite bilder eller roliga filer så är det inget måste att köra med SSL eller liknande.

1
Bevaka tråden