Batterihälsa 56% efter 4 månader

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Falkenberg
  • 2007-03-09 23:17

Jag upptäckte häromdagen att widgeten iStat Pro visar att mitt batteri på min MacBook Pro är nere på 56 procent i hälsa. För några dagar sedan låg den på ca 95 procent.
Jag har startat om datorn ett flertal gånger och även widgeten. Nyligen lät jag datorn suga ut allt batteri för att göra den gamla hederliga "kalibreringen" som man skull göra på den gamla powerbooken. Det resulterade endast i att hälsan sjönk från 58 procent till nuvarande 56.
Att tilläggas bör att datorn endast är fyra månader gammal och att jag bara ett tiotal gånger kört datorn på batteri.
Vad handlar detta om? Någon som upplevt samma sak? Och hur svåra är Apple att diskutera sånt här med?

(Har även installerat programmet coconutBattery som visar samma resultat)

Om du bortser från vad programmet säger om hälsan, hur funkar batteriet? Tar det fort slut eller håller det ungefär som tidigare?

  • Medlem
  • Falkenberg
  • 2007-03-10 13:35

Batteriet visar ca 1 h och 30 minuter när jag tar bort nätadaptern vilket är mer än en timme mindre än innan. Även brorsan köpte en MBP samtidigt, och han har kvar 98%.
Jag ringde Apple idag och frågade om jag kunde få ett nytt batteri och efter att jag noga redogjort för situationen så skickar de ett nytt batteri! Kommer i veckan!
Även de tyckte att det lät konstigt så det var inga större problem. Sorry för en eventuellt onödig tråd men blev allt lite konfunderad. Hoppas bara det nya batteriet är friskare.

1
Bevaka tråden