Vad gör jag för fel?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Herregud... Jag kan inte fatta det. För två timmar sedan så kraschade Mac OS X bara sådär utan anledning (surfade runt i Safari medan jag lyssnade på musik i iTunes) och så eftersom det var en hård krasch så startade jag om den med en hårdvaruomstart. Jaha, gissa vad som händer? Blinkande mappen poppar fram! Efter mer inspektioner så visar det sig att hårddisken inte fungerar. Gör allt: Zappar pramet, tar ut batteriet, alla kablar, cmd-opt-ctrl-shift-power knappen... Inget fungerar. Hårddisken är död. Den verkar helt enkelt inte vela snurra igång.

Deta är andra gången hårddisken på min iBook har gått sönder helt. Vad tror ni jag gör? Sen förra gången den gick sönder så blev jag rädd skraj om att flytta och stöta till den allt för mycket, så jag fattar inte vad jag gjort nu som är fel? Är det tror ni för att jag har haft igång den allt för länge? Har jag stressat hårddisken? Blir det så om man har igång den 24/7? (Jag har praktiskt taget aldrig stängt av min iBook sen jag fick den i Februari har jag för mig.)

Några tips? Hur har ni fått era datorer att fungera så länge? Detta är min första bärbara och hittils har inte erfarenheten varit så god...

Du har nog mest haft otur tror jag. Själv har jag inte haft problem med några hårddiskar utom en extern hårddisk där lådan pajjade ihop. De till mina bärbara datorer har fungerat helt okej *ta i trä*. Jag tror inte du gör något fel alls såvida du inte slänger ner datorn nedför trapporna varje morgon, men vid normalt användande och några stötar här och där ska hårddisken normalt tåla.

Har du någon garanti eller AppleCare kvar?

Javisst har vi fått datorerna att fungera efter liknande...
Ofta hjälper det att starta från en extern FW-disk, köra DiskWarrior, sedan fsck -y och till sist reparera rättigheterna.
Naturligtvis fungerar inte detta om disken är fysisk trasig men det lär man fort se med DiskWarrior.

Ehhm..... aldrig stängt av den sen fabruari??? Inte så lyckat...

Om du inte har nåt på nerladdning under natten rekommenderar jag starkt att du låter den vara avstängd då.

Hårddiskar är mycket ömtåliga och tappar du en hårddisk kan du räkna med att den pajjar fett.

Du är kanske lite hårdhänt med grejerna? När vi lanade med MacWarcraft Society förut bollade du med cd-skivor som om dom vore freesbees

Jo... Hehe... Jag har ju inte köpt Warcraft 2 sex gånger utan anledning! (CD-Skivorna gick bara sönder som smör i skolsken! )

Det är så här att även om datorn stått på nästan hela tiden sen Februari så har jag så klart aldrig tappat den! Jag har aldrig tappat min iBook! Min Compaq har jag däremot tappat ett fåtal gånger... Men aldrig min iBook! Praktiskt taget så har den aldrig lämnat rummet den stått i! Jag var hemskt rädd för att göra något med den.. jag menar -- den hade just gått sönder och jag ville inte att den skulle gå sönder igen!

Snackade med Apple Support på telefon idag. Så jag ska ta med mig den till Tekno IT-center som är Apple Authorized Service Center imorgon för reparation.

Usch.

Micke W, tack för tipset. Men tydligen så dog hårddisken! Jag kunde inte ens installera om Mac OS X Jaguar på den, eftersom det inte fanns någon hårddisk att installera på. Samma sak med Disk Control.

CyberPet, tur nog så har jag två månaders garanti kvar. Jag överväger starkt för ett köp av AppleCare nu efter denna historia!

Om du köpt datorn som privatperson, läs här!

1
Bevaka tråden