domän.com istället för domän.com/index.html

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har precis skapat min första hemsida, www.johanfolkesson.com (tack tack, mycket nöjd själv ) Har dock ett problem. När mina besökare klickar på t.ex. "Bilder" står det "http://www.johanfolkesson.com/page4/page4.htm..." istället för bara "http://www.johanfolkesson.com". Vet att man kan ändra det på något sätt men vet inte hur.

Har one.com som webhotell om det hjälper?

Om man vill ha det så brukar man använda en ramsida med en ram som innehåller sidorna. Men, det är inte en rekommenderat lösning av flera skäl. Bland annat gör du att det blir mycket svårare att göra bokmärken.

I RapidWeaver kan du annars ställa in så att det blir t ex www.johanfolkesson.com/bilder istället för page4 i sidornas inställningar. Det är en bättre lösning då du öppnar för bokmärken och får mer lättlästa URLer.

Aha, smart. Det låter som den bästa lösningen! Tack tack!

Går att ställa in i httpd.conf också.
Så att du får www.domän.se/bilder/födelsedag/

Ramar är äckligt...

  • Medlem
  • Halmstad
  • 2007-03-01 12:08

Ja det är inge vidare smart att använda sig av den där frames-lösningen om man vill att folk ska kunna länka till enskilda inlägg, bokmärka eller om man vill att t.ex google ska indexera sidan utan problem.

Använd i stället vettiga namn på filer du länkar till, t.ex istället för http://www.johanfolkesson.com/page4/page4.html så kan du skapa en mapp som heter bilder och däri lägga index.html, adressen skulle då bli http://www.johanfolkesson.com/bilder/ och det skulle inte alls se fult ut.

1
Bevaka tråden