Batteri och "väckning"

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

har en Powerbook G4, 2 år gammal ung. Fick byta batteri i höstas när det var fel på batterierna. Men nu beter sej datorn konstigt. Lägger ofta av utan förvarning och när den hamnat i viloläge är den väldigt svårväckt. Jag brukar ofta köra på batteriet och sedan koppa in nätsladden när den varnar, eftersom jag tycker mej ha läst att man inte ska hålla på och smådutta och ladda batteriet hela tiden. Vad är rätt och vad är fel??? Är det bara så att batteriet blivit dåligt redan eller är det något annat fel???

Batterispänningen sjunker mycket snabbt när batteriet börjar vara förbrukat, och då är det inte ovanligt att laddningsindikatorn går direkt från kanske 30% till 0%. När batteriet laddat ur på en PowerBook tar det ett par minuter innan den kan väckas ur vila, det beror på att den har någon typ av buffertbatteri eller superkondensator som måste laddas upp till rätt spänning innan datorn kan vakna.

Hur batteriet ska hanteras är ett ämne som är så uttömt det bara kan bli, men kort sagt har du gjort precis tvärtom mot för hur man ska göra. Använd sökfunktionen så hittar du ett stort antal trådar i ämnet.

1
Bevaka tråden