Vilken hårddisk till en PowerMac G3?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Svärfar försöker installera Mac OS X på en första generationens PowerMac G3 (233 MHz), men har för liten hårddisk (4GB). Är det någon som vet hur stor hårddisk man kan stoppa i en sådan PowerMac, vilken typ av hårddisk det ska vara och var man får tag på en sådan?

Tacksam för svar!

Man kan sätta i upp till 128 GB och det ska vara en IDE-hårddisk. Du kan, med andra ord, köpa nästan vad som helst. I alla fall. Om du vill ha en riktigt tyst hårddisk så rekommenderar jag Samsung. Ofta billigast dessutom. 450 spänn från komplett http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=326611

Eftersom den inbyggda kontrollchippet är söligt värre kommer du inte att få full kräm från en modern 7200 varvs hårddisk. Man kan ju också skaffa ett PCI SATA-kontrollerkort för att verkligen klämma ur sista droppen prestanda. Men det är kanske mycket pengar till en gammal maskin.

Senast redigerat 2007-02-23 21:39

Vill du bränna lite stålar så har Macoteket följande kort: http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=49874&product_id=913720

Men ring och kolla med dem så att det garanterat funkar i din svärfars Mac. Fördelen är att du får både IDE och SATA för ännu större val av hårddisk. SATA är lite mer framtidssäkert så det kortet kan man ju spara när G3:an har gjort sitt.

Enligt www.lowendmac.com så måste du partitionera hårddisken för att kunna installera och boota OS X. Den partitionen måste vara mindre än 8 GB.

Tack så mycket! Det var vänligt att du tog dig tid att kolla upp det där.

Ursprungligen av thurfjell:

Tack så mycket! Det var vänligt att du tog dig tid att kolla upp det där.

De e lunch. Man har väl flikar i sin webläsare..

Köp inga extra kort till en så gammal maskin - det räcker med en ny disk. När G3an ger upp är det bättre att skaffa ett externt firewirekabinett och ha som backupdisk. Eller stoppa in den i en "ny" dator. Begagnade PM G4 är inte dyra nuförtiden... (exvis http://www.blocket.se/vi/10816265.htm, http://www.blocket.se/vi/10766629.htm)

Notera att OS X måste installeras på de första 8 GB på hårdisken på beiga G3
http://www.lowendmac.com/ppc/g3.shtml
Notera att beiga G3 kräver specialla lågprofil minnesmoduler
Notera ingen USB och ingen Firewire.
Noter max 10.2.8 OS
Det går umärkt att installera OS X på 4 GB tricket är att välja anpassad installation och välja att inte installera skrivare (där sparar du 1GB eller så) och ta ett minimim av språk. OPm man nu inte känner att kanadesisk franska, kinesiska och annat behövs

1
Bevaka tråden