Enkel vst/au-host för livebruk

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena

Jag undrar om nån har tips på en enkel vst/au-host som man kan använda vid livebruk. Alltså nån där man bara kan ladda in sina instument och kanske med musen välja det man vill spela med för tillfället. Mer behöver det inte vara. Till mac och gärna kostnadsfri.

Jag skulle säga Plasq Rax om det inte vore så att det nyligen slutat utvecklats. Annars skickar Apple med AULab bland utvecklarverktygen, kanske ett alternativ om det ska vara gratis?

Plogue Bidule finns ju också.

  • Medlem
  • 2007-02-22 00:15

Även jag slår ett slag för RAX. Mycket smidigt för livebruk!
Synd bara ett det inte verkar gå att få tag på för tillfället. Man får hoppas att Plasq släpper det fritt, eller att någon annan återupptar utvecklingen.

/P

Jag har några dagar kvar på RAX 30dagars demon och vill gärna fortsätta...tips på keygen länk nu när man inte kan köpa och göra rätt för sig?

Ursprungligen av Firechild:

Jag har några dagar kvar på RAX 30dagars demon och vill gärna fortsätta...tips på keygen länk nu när man inte kan köpa och göra rätt för sig?

Hmmm, som liten information bara, så brukar folk här inte vara så pigga på den typen av frågor. Måhända t.o.m. lite väl ilska kan jag personligen tycka, men nå, olika forum har ju olika kultur, och rent principiellt så bör man väl betala för sig, håller jag med om.

Jag skulle mejla Plasq och fråga vad de har för planer. Men med tanke på att det var en månad sedan de lade ner Rax har de förmodligen inte bestämt sig än.

Från deras forum:

Citat:

We are still very proud of these products however - so it seems a terrible waste to just let them die.

So... what now? Well, we want your thoughts on exactly that!

Some of the options:
* Sell them to a company that better suits the products (and vice versa!)
* Release for free but without support or updates. (owners will still receive support)
* Open source the projects.

Jag har personligen inga problem med folk som använder knäckta versioner av gammal och osupportad mjukvara (tex gamla OS9-program och liknande), men i just det här fallet har det ju inte gått särskilt lång tid. Det är ju inte omöjligt att någon börjar sälja Rax igen om en månad eller två.

Titta på AULab som alternativ kanske?

AULab är ju bra men när jag försöker öppna sparade program så går det inte, can´t open står det. Någon som vet? RAX är utvecklad av http://www.grantedsw.com/rax/ från början så det känns ju slött av Plasq att köpa upp en licens och sedan lägga ned den...Borde dyka upp någon annanstans...Om man skall vara ärlig så känns det ju extremt helruttet att lägga ner ett program utan att berätta vad som skall hända, annars får man väl lägga ut den som freeware utan support tillsvidare eller en demo på 700 dagar eller nåt...

Jag har för mig plasq skrivit att de vill att någon tar över utvecklingen. De har väl inte hittat rätt köpare.

Men skogge för att återvända till ursprungsfrågan så tror jag också du kan ta en titt på DSP Quattro. Jag håller själv på att leta efter ungefär samma sak som du och Rax vågar jag mig inte på sålänge framtiden är oklar. DSP Quattro är såvitt jag märkt på demon CPU-effektivt och ganska enkelt att komma igång med. Men det har inga större routingmöjligheter, det finns liksom ingen central mixer. Men till det du nämner så borde det väl funka?

Om jag fattat rätt kan man inte ladda ner AULab som ett eget program utan man måste ha hela Developer tools, ca. 1 GB. Stämmer det?

En liten lätt overkill kan man tycka.

Du har fattat rätt. Har inte devtools installerade på den här datorn, annars hade jag lagt upp det.

Som jag förstått det är Babya AU Host samma program, och det finns på Versiontracker. Kanske ett alternativ?

Babya är lite lustig ja, men Babya AUHost är en kompilerad version av den AUHost som följer med devtools (inte AULab, men en bantad variant), så om du inte vill grotta själv så borde det funka.

skogge Jag tar till baka mitt förslag DSP Quattro. Jag har nu själv tittat lite på det och är det AU-instrument man vill använda verkar det klart olämpligt. Det händer en massa konstiga saker med AU-instrument. Midiroutingen slutar fungera, aupresets går överhuvudtaget inte att ladda in, det kraschar när man försöker spara/ladda DSP Quattros eget preset format för au.

Synd, jag trodde mycket på DSP Quattro. Då återstår Rax i alla fall då. Jag hittar inget annat som verkar vettig utom Bidule men det är ju beta än så länge.

1
Bevaka tråden