Disconnecta AFP & Samba! Arrgh!!

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2007-02-11 23:42

Vet inte hur det är för er... men jag kan inte ens söka på forumet.. Så jag skriver ett nytt inlägg som säkert redan har vart uppe förrut.. Men både jag & min flickvän börjar bli så grymt irriterad på detta... Vi har båda varsin laptop som är anslutna till både samba och afp servrar och varje gång man flyttar datorn till ett annat nätverk eller bara startar datorn då man inte har nätverk hänger sig hela datorn... Så måste man vänta tills det kommer upp "could not connect to volume....." så får man trycka disconnect... Ibland får man vänta flera minuter.. Kan man lösa detta på något vis?

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2007-02-12 08:18
Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Det tråkiga svaret är att det är något som många gått och väntat på länge: en filhanterare som inte suger. Den snabba lösningen är nog att istället för att låta datorn koppla upp sig direkt när den startas istället ha ett alias liggande någonstans som man kan klicka på för att koppla upp sig.

Jag låter inte datorn koppla upp sig själv.. För att ta ett exempel så brukar jag sitta med laptopen på jobbet, ansluten till servern via afp. När dagen är slut stänger jag locket och går till tåget för att åka hem.. På tåget har man inte mycket att göra så man öppnar locket och startar datorn varav datorn försöker hitta servern som den var ansluten till sist jag stängde locket... Så får man vänta ibland flera minuter innan datorn kommer på att den inte kan nå servern från tåget....

Nåja... Kanske får vänta på leoparden och hoppas.... Får helt enkelt försöka bli bättre på att försöka ejecta alla enheter innan jag drar iväg med datorn

Det är en trist sida av OS X det där.. Numer har jag inte det problemet längre eftersom jag bara har MacBook:en hemma, men jag blev nyfiken om det fanns några lösningar.

Kolla in den här tråden http://www.macosxhints.com/article.php?story=20061209142948220&query=it%2527ll%2Btime%2Bout på MacOsXHints (en favoritsite!). Där skriver "Styrafome" i http://www.macosxhints.com/comment.php?mode=display&format=threaded&order=ASC&pid=82623 att problemet är löst i hans OS X 10.4.8.

Det låter nästan för bra för att vara sant, men det finns lite andra tips i tråden och kommentarerana som kan vara värda att fundera på.

  • Medlem
  • International user
  • 2007-02-13 15:37

Jag är inte säker på om det är detta du behöver/söker (har ingen bärbar Mac, så jag kan inte testa fullt ut) men kanske detta kan vara alternativ:

http://www.macupdate.com/info.php/id/16618 (...thanks to Smart Collections, Supinfo Share Manager can automatically connect to apropriate file servers when you're phisically connecting to a Network. You plug your Ethernet cable and all file servers mount automatically...)

eller detta

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20031022164821984 (...dynamically automount sharepoints)

Edit: Korrigerat länkarna.

Senast redigerat 2007-02-13 21:46
1
Bevaka tråden