Powerbook med hårdvaruproblem

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Fick fatt i en trasig Powerbook 1,5 Ghz som jag inte lyckas laga. Behöver lite råd o sånt.

Historia:
En gång skulle denna mac uppgraderas med ny Hårddisk.
När "tenikern" skruvade ihop den så fukade inte skärmen längre.
När man senare försökte fixa skärmen så slutade CDdriven att fungera.
Efter en tredje tur så bootar den inte längre.

Jag har nu varit på den en fjärde gång utan att lyckas fixa något (ev så funkar CDdriven men det är svårt att bekräfta). Vad jag upptäckt efter att kolla på http://www.ifixit.com/ så har skruvar inte återfått sin rätta position och detta har medfört skador på logikkortet när man använt för långa skruvar för att skruva igen luckan till ramminnet på baksidan. Rättade till lite misspass som klämde på CDdriven. Någon hade tvingat igen chassit så vissa dealjer böjts fel ocjh säkert orsakat felet.

När man trycker på power så drar fläkten igång, det rosslar i CDdriven lite och skärmen tänds och blir grå för att sedan få massor av artifakter under tiden som HDisken rullar.
Sen e det stopp, även om med en miniDVI till VGA adapter till större skärm inkopplea.
Använder adaptern.

Vad kan vara fel med den och hur kan man gå tillväga för att felsöka? Att logickortet fått skador kan ju säkert vara orsaken man man vet aldrig?

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2007-02-11 22:23

Det låter som om logikkortet är helt kört. Det finns inte så mycket att göra om du inte vill lägga ut flera tusen på ett nytt, men då kan du nästan köpa en ny dator istället... (när mitt logikkort dog på min dåvarande PowerBook 1.33GHz så skulle det kosta 7000kr att byta ut. Det fick dock Apple betala )

ok, kollade på amerikanska detaljister..400 dollar för ett kort. I Sverige vet jag inte vart man får tag i sånt. Tips någon?

När en Powerbook går paj generellt, vad brukar gå fel? Kanske finns trasiiga powerboks i landet med hela logikkort?

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2007-02-12 09:41

Är det en sak som är trasigt på logikkortet brukar fler saker följa. Till slut fungerar ingenting...

Men vart köper man nya eller begagnade komponenter till macar i Sverige? Finns det någon handlare som man kan köpa ett logikkort av?

Kolla eBay. Med lite tur kan man få fatt i bra saker där. Jag har köpt en del reservdelar till Pismo där. Eller fråga Anders Strömberg, han brukar ha mycket. Jag tror det finns någon mer i Sverige med mycket Powerbookdelar.

Fast det är lättare med lite äldre maskiner, där många hunnit skrotas till delar.

1
Bevaka tråden