Detta har inte så mycket med Mac att göra men det är kanske ändå någon som kan hjälpa mig.

Jag har en Sun Blade 100 som kör FreeBSD som jag leker lite med och testar olika grejer på. Eftersom nätverket jag har hemma endast tillåter datorer med fasta ip-nummer så kan jag inte koppla in den direkt (jag skulle kunna lösa det med en router men tråden handlar inte om det). Därför tänkte jag försöka få igång ett p2p-nätverk via firewire mellan min MacBook och Sun-burken. Problemet är att när jag ansluter kabeln så säger ser inte MacBooken att kabeln är ansluten och det är samma sak när jag försöker koppla in en windowsdator till Sun-datorn. Att koppla mellan windowsdatorn och macen funkar bra så problemet verkar ligga i att firewireporten på sun-datorn inte aktiveras när man kopplar in sladden. I FreeBSD ser allt ok ut och firewire-kretsen hittas:

ahlberg# dmesg | grep firewire
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
firewire0: 2 nodes, maxhop <= 1, cable IRM = 1 (me)
firewire0: bus manager 1 (me)
firewire0: New S400 device ID:00e0180000771747

ahlberg# ifconfig fwe0
fwe0: flags=108943<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST,NEEDSGIANT> mtu 1500
        options=8<VLAN_MTU>
        inet6 fe80::3:baff:fe09:4199%fwe0 prefixlen 64 scopeid 0x2 
        inet 192.168.0.1 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        ether 02:03:ba:09:41:99
        ch 1 dma 0

Ä det något mer som måste göras i FreeBSD för att det ska funka eller har det med hårdvaran att göra?