Problem med FTP,

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tja, var ska man börja.

Jag och en polare håller på att dra igång ett webhotell. Thus, måste jag ha kontakt med våran server. Då genom FTP-koppling. Nu är det så att alla andra som har kontakt med denna server som står i en serverhall ngnstans kör windows och har inga problem att koppla upp mot den. Jag däremot kan koppla upp men får inte ner directory listan.

Testat Cyberduck, Transmit och YummyFTP. Alla funkar så långt att jag kan logga in och så begär de listan. Sedan börjar det skita sig.

Som längst har jag kommit med YummyFTP som efter en massa inställningar jag fick att ligga i Active mode hela vägen och till slut fick ner listan. Då körde jag utan router och sladd direkt in i väggen. Sedan när jag kopplade in routern igen så funkade inte ens YummyFTP längre.

Servern kör med TLS-kryptering på inloggningen, och det funkar prima.
De som kör windows och har kopplat upp har kört passive mode.
Jag har öppnat port 20-21 på routern (AirPort) och reroutat dom till mig.

Transcript från Cyberduck taget direkt efter inloggningen:
230 Login successful.
SYST
215 UNIX Type: L8
NOOP
200 NOOP ok.
CWD /
250 Directory successfully changed.
PORT 10,0,1,2,192,252
500 Illegal PORT command.
PASV
227 Entering Passive Mode (172,16,0,156,165,193)

Transcript från Transmit taget direkt efter inloggningen:
Cmd: PBSZ 0
Cmd: PROT P
200: PBSZ set to 0.
PROT now Private.
Cmd: SYST
215: UNIX Type: L8
Cmd: PWD
257: "/"
Cmd: PASV
227: Entering Passive Mode (172,16,0,156,166,39)

YummyFTP visar detta men startar om hela tiden efter den kommit till slutet:
230 Login successful.
PBSZ 0
200 PBSZ set to 0.
PROT P
200 PROT now Private.
CWD /
250 Directory successfully changed.
PWD
257 "/"
TYPE A
200 Switching to ASCII mode.
PORT 83,233,155,2,192,220
200 PORT command successful. Consider using PASV.
LIST -la
150 Here comes the directory listing.

Till saken hör att han som är ansvarig för servern är visserligen ngn sorts IT-tekniker men tycker att allt som Apple har skapat och allt som är gjort till Macar är skit så det är ju inte få nedvärderande ord som sägs från hans sida ang. min dator och alla program eftersom detta inte funkar. Så om ngn kommer på en lösning till det så hjälper ni till att bevisa att Mac är kung

Jag har inga idéer. Så alla förslag är välkomna.

Kudos.

Vad har du för bredbandsleverantör? Någon av dem spärrar trafik på port 21 (FTP).

Vad har du för router? I den finns en brandvägg som kanske även den spärrar trafik på vissa portnummer.

Hur är brandväggen i din egen dator inställd? Äpplet > Systeminställningar > Fildelning > Brandvägg, av/på? Om på, tillåts FTP-trafik?

Om OS X brandvägg IPFW är igång ska du snarare kolla så att rutan 'Passivt FTP-läge (PASV)' är ikryssat under "Systeminställningar > Nätverk > Proxyservrar".

Om brandväggen är igång men inte 'FTP-åtkomst' är ikryssad under "Systeminställningar > Fildelning > Brandvägg" ska inte påverka din möjlighet att koppla upp dig mot andras FTP-servrar. Detta påverkar endast inkommande anrop mot en eventuellt egen FTP-server på datorn, det öppnar alltså för anslutningar på TCP port 21.

Jag har Bredband^2 (www.bredband2.com) som leverantör. Har kört FTP via detta abbonnemang förut så det ska inte vara ngt problem. Enligt deras hemsida så ska inte trafiken på ngt sätt vara begränsad heller.

Har en AirPort med AirTunes. Men har som sagt öppnat port 20-21 och reroutat dom till mig.

Brandväggen i OS X är inaktiverad.

Som sagt var så kan jag logga in på FTP-servern men inte få ner directory listen. Får bara connection timeout efter det väntat på listan tillräckligt länge.

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-01-28 21:34

Men hur är inställningen för Passivt FTP-läge? Den är viktig. Dessutom vill jag trycka på pertoyra:s inlägg om att dina portinställningar påverkar bara *ingående* trafik. Vad du kör ut påverkas inte.

Ditt problem med att kunna logga in men inte få fillistan brukar ofta har att göra med passiv-läge. Din jämförelse med "alla andra som kör Windows" haltar lite då dom inte sitter och kör under samma förutsättningar som du: dom sitter inte bakom din router och har inte (troligen) samma inställningar i sin nätverksuppkoppling.

Jag håller med pertoyra.

Här är lite att läsa om FTP och Passive Mode och Active mode. http://en.wikipedia.org/wiki/File_Transfer_Protocol

ftp-åtkomst

Hej

Är helt novis på området, men har iaf lyckats upprätta en ftp-förbindelse till min dator (e-mac Mac OS 10.3.9) som är åtkomlig från internet. Har skapat ett gästkonto på datorn och gjort inställningar i min router för "virtual server" och det funkar ju, problemet är bara att man kommer in i roten och ser hela katalogstrukturen. Hur styr jag det? Rättigheter är visserligen bara satta på gästens användarmapp och underliggande, men hela den övriga strukturen blir ju synlig. Första gången jag anslöt via en ftp-klient (Fetch) kom jag in i gästens användarmapp, men märkte att det gick att komma åt resten av katalogstrukturen genom att "backa" och välja överliggande mapp. Nästa gång jag anslöt kom jag direkt till roten. Man skulle ju kanske kunna lägga gästens användarmapp i en överliggande mapp med rättigheterna satta till ingen åtkomst, men hur gör jag för att man ska hamna där när man ansluter och inte i roten?
Tacksam för svar och hoppas jag lyckats förklara problemet någorlunda seriöst...

GH

1
Bevaka tråden