internet långsamt bara genom browsrarna

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

jag trodde länge att jag inbillade mig, men när jag surfar, och tittar på tex youtube eller laddar ner filmsnuttar via nån av webläsarna(camino, firefox, safari) verkar det omöjligt att komma upp i vettiga hastigheter. Oftast ligger jag på 35kb/s. Om jag däremot får filer från annat håll, torrenter till exempel, kommer jag lugnt upp i 600kb/sec.
Det kan ju inte vara så att varrenda sida jag försöker komma in på, eller ladda ner något ifrån sitter med jordens långsammaste modemuppkoppling?

Jag har airport express och en helt sprillans macbookpro 15". Är det någon inställning någonstans eller har jag bara otur?

Jag gissar att exempelvis Youtube begränsar trafikmängden per webbläsare för att inte gå under. När du sitter och tankar torrents från dina vänner (eller okända) så är det peer-to-peer där du antagligen slukar en stor del av bandbredden mellan er.

Tänk hur mycket trafik Youtube skulle generera om alla fick 600kb/sek

YouTube är tidvis rätt överbelastat. Då spelar det ingen roll vilken hastighet man har på bredbandet. Sen är inte webbläsarna gjorda för maximal överföringshastighet, speciellt inte i t.ex. Flash som många videosajter numera använder.

Ska man bara hämta hem en fil brukar det ändå kunna gå rätt snabbt. Jag testade just att ta hem Firefox från Sunets FTP (17,4 MB) via Safari och jag fick 1,4 MB/s.

("Browsrarna" förresten - vad är det för fel på gamla hederliga "webbläsarna"? )

(Besserwisser-kommentar: Förövrigt är det skillnad på kb/s och kB/s. Litet "b" betyder "bit" och stort "B" betyder "byte". En byte består av 8 bitar. Grovt räknat man man säga att 100 kb/s är ungefär samma som 10 kB/s och det är ju en viss skillnad, därför kan det vara värt att se till så det blir rätt. För att förvirra det hela ännu mera så brukar man ange bredband i kilobit/s och överföringshastigheter på datorn i kilobyte/s. Ett sätt att tydliggöra att man pratar om bit och inte byte är att skriva kbit/s eller Mbit/s.)

1
Bevaka tråden