Högt upp i Google

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hur gör man för att hamna långt upp i sökresultat på Google?
Har en kund som vill att jag ska göra en sida där det hamnar längst upp på söklistan.

Nån vänlig själ som vet?

  • Medlem
  • Neverland
  • 2007-01-08 23:09

Det finns hur mycket som helst att läsa om sökmotoroptimering, och det är inget man lär sig på en eftermiddag. Inte gör jag det iallafall. Dessutom, det som ger en bra placering idag kanske inte funkar imorgon.

Mycket jobb och tålamod, kan ta lång tid innan optimering slår igenom (innan du märker om det du gör funkar, speciellt första vändan, innan du får fart på sökmotorerna. Kan ta månader, förbered kunden på detta.) Men i a f:
• Det är en bra idé att välfylld, bra semantisk markup = att se till att alt-attribut är ifyllda, använda title-attribut, använda H-taggar för rubriker och p-taggar för paragrafer.
• Inte ha en massa skitkod (som font-taggar och sånt) utan köra ren och fin css, hålla sig till standard xhtml/html, länka in all javascript och css - målet = mindre mängd kod i förhållande till innehållstext.
• Använda sig av sitemap, se till att alla länkar funkar - inte använda javascript-länkar utan se till att alltid ha a-länkar, om inte annat som fallback för bl a just sökmotorer.
• Brukar funka så att mer relevant innehåll långt upp i källkoden ger mer relevanta sökmotorresultat.
• Se till att förstasidan har mycket relevant och informativ text samt att alla sidor i sajten finns länkade därifrån (och helst också genomgående på detta vis genom sajten.) Sajter med förstasidor som inte innehåller relevant innehåll eller på tok för lite sådant brukar bli duktigt straffade av sökmotorerna.
• Använd googles webmaster tools och specifikt googles sitemap (kommer du åt via gmail/google-konto).
• Jobba inte bara mot google utan mot många sökmotorer, gärna geografist relevanta sådana - om marknaden är i sverige, glöm inte att jobba mot svenska sökisar. MSN, Yahoo, m fl ska du inte glömma. Se också till att posta info om sajten på dmoz.org - spelar roll därför att google m fl tittar även där och de resultaten anses värdefulla.
• Relevanta sökord bör finnas i texten, rubriker, metabeskrivning, metasökord, page title och länkar. Färre antal sökord = större dignitet per sökord. Skriv inte för lång sidtitel, inte för många metasökord och inte för lång beskrivning och rubriker. Se till att sajtens sidor har relevanta namn, som t ex produkter.html eller svenska_lampor.html
• Sist men viktigast - antalet inkommande länkar (hur många som länkar till dig och hur stora de sajterna i sin tur är) har oftast större betydelse än ovanstående.

Hej!
Detta har hjälpt mig mycket = Jättebra! Läs och begrunda!

http://www.submit-it.com/subopt.htm

Se länken: Print all the tips!

Mvh: Thord!

Det finns säkert massor av fulknep, men sånt kan lika gärna slå tillbaka nästa vecka eftersom google och alla andra kontinuerligt ändrar sina algoritmer. Undvik därför värsta voodoon och låt för allt i världen bli "google bombing" och annat som kan göra webbplatsen bannad.

Bästa "knepet" imho är så simpelt som att bygga en välstrukturerad, lättillgänglig och helt enkelt bra webbplats. I princip alla riktlinjer som gör en webbplats mer tillgänglig gör samtidigt att den blir sökmotorvänligare. När det väl är fixat kan det kanske vara värt att kolla upp vad mer man kan ta till, men det bör vara prio 1 att ha en kodmässigt bra webbplats tycker jag.

Hela tanken med Googles Pagerank system är ju att relevant innehåll ska vara överst i sökresultatet. En naturlig icke-fusk-väg är ju att se till att din sida är relevant inom det område du vill toppa.

Pagerank mäter relevans genom att se vilka andra relevanta sidor som länkar till dig. Skulle alla svenska mac återförsäljare och MacWorld, 99mac, MacPro etc länka till din sida skulle Google inse att sidan är relevant inom Mac-sfären.

1
Bevaka tråden