Problem med FireWire-brännare

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2003-03-31 14:16

Jag har en Dual 450 G4 (gigabit ethernet) som jag kör OS X 10.2.4 och en extern FireWire-brännare: EZQuest Boa (Write/Rewrite/Read: 12/10/32 BURN-proof). Problemet är att datorn sällan (nästan aldrig) hittar brännaren när jag kopplat in den. (jag har kollat med Apple System Profiler och där kommer brännaren sällan upp) Men om jag väl fått datorn att hitta brännaren så stannar bränningen ganska precis vid startskedet och skivan bränns sönder. Detta oavsett om jag kör Toast eller försöker bränna med tex iTunes.

Jag har testat att använda brännaren med två andra datorer (två stycken iBooks av olika modell, båda med OS X 10.2.4) och då har det gått som smort, inga problem.

Jag har börjat tro att det är fel på FireWire-portarna efter att jag läste denna tråd. Jag har nämligen samma problem vid importering av film från DV-kamera till iMovie.

Är det någon som har haft liknande problem eller vet vad man kan göra åt det? (jag tror inte jag har garantin kvar, eftersom datorn är ganska gammal, men jag ska kolla upp det i veckan).

Jag vet inte vad som är fel, men är det firewire-controllern/portarna och garanti ej finns kvar så är nog det bästa att köpa ett PCI Firewirekort.

Till exempel
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ADAFC4300K

http://www.adaptec.com/worldwide/product/proddetail.html?sess=no&language=English+US&prodkey=AFW-4300&cat=%2fTechnology%2fFireWire-1394%2fFireWire-1394+Adapters

1
Bevaka tråden