Invisible shield till iPod G5 60gb, går o repa?

Tråden skapades och har fått 16 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu har jag fått på hela shielden helt perfekt, inga luftbubblor och den sitter rätt.
Såg på den där videon där nån gjorde ett sk. scratch test på den. Han tog i me nycklar ganska rejält, satte även i den där påsen med all krimskrams utan å få den minsta repa, som gick att se iaf.

Nu har det gått ca12 timmar sedan jag satte på IS, tog ett 5kr mynt och testade o repa den på den tunna sidan. Tog inte i särskillt hårt eller öste på flera gånger men små repor uppstod ändå, av kanten på mynten då. Hursomhelst några få repor på sidan som syns inte ifall man inte tittar, min fråga är ska detta hända? Blev lite chockad, efter att ha sett honom gå loss på IS med nyckel rejält utan o få repor medans jag med några få lätta försök lyckades sätta dit några.

Tänkte också lite på att den ska ju stå 24timmar o fästa, kanske det har något med skyddet att göra förrutom limmet. Någon annan som testat liknande rep-test och inte lyckats sätta några repor alls?

Oavsett så tycker jag att det är bättre med IS än inget skydd alls då den är otroligt känslig för allt den rör vid.

 • Oregistrerad
 • 2006-01-17 12:34

Varför testa?

Varför tar du nycklar och mynt och försöker repa din iPod? Om volvo annonserade att i deras nya model kunde man överleva en frontalkrock i 70 km/h, hade du testat då eller? Skyll dig själv säger jag!

 • Medlem
 • Harestad
 • 2006-01-17 14:37

Han menar att han kanske fick ett dåligt exemplar av skyddet? Men jag håller även med om att testar man med ett mynt och får repor, så kan man bara skylla sig själv ...

Jag har inte testat men jag fick en repa när jag satte på skyddet. Repan är liten men den är lätt att se och den sitt vid sidan av ipoden.

henke78 Du överdriver...lägg ner. Använder du IS bara för o skydda mot damm eller...komigen

Ree_Tab ja så menade jag. Kanske dåligt skydd.

Ni kan inte mena allvar...varför ska man inte testa lite? Den marknadsförs som ett väldigt tåligt skydd ju och jag får repor bara genom att lätt skrapa på en sida.

 • Medlem
 • 2006-01-17 15:52

Har en kompis med IS och han har hållt på och repa den på lite olika sätt, om det bara var lite lätta repor så kunde man bara gnugga lite med fingret så försvan det mesta.

Ok, jag väntar 12timmar till o ser hur läget är då.

Gör de. Det kan ju vara så att plasten är mjukare när man sätter på den.. En dag gav jag min iPod till en kompis. När han kom tillbaks var det 4 ganska djupa prickar i plasten. Men efter ca 1 timme var allihop borta. Konstigt!

Hehe levande plast

Säkert teknologi från Area51 krashen

Precis som Muppo skriver så ska man kunna "gnugga" bort reporna.

Nu har de 24 timmarna gått och alla repor är borta, går inte heller o repa på samma sätt som för 12 timmar sen. Enda som är lite synd är att jag väntade för länge med att sätta på IS, baksidan fick en del repor fast den var i det mjuka fodralet konstant nästan.

All is well

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2006-01-17 23:37

nu är jag ganska trött men gatanterar verkligen IS att det inte ska bli några repor? Det enda de garanterar är väl att du inte ska kunna göra hål på skyddet?

Läste på deras sajt, garantierna täcker inte:

Luftbubblor under skyddet
Felplacerat på iPoden
Ifall kanterna börjar vika sig uppåt innan 3månaders användning

Står inget om repor eller hål, garantin gäller om den blivit repad “in the line of duty” som dom skriver. Man får nog en ny IS ifall den har repats så det syns och är störande.

 • Medlem
 • 2006-01-19 19:18

Jag satte precis på mitt IS på min mini.. Gick rätt så lätt att få på det snyggt, och då är jag jävligt känslig.. Det enda som retar mig otroligt mycket är att passformen är lite halvdan. Jag trodde den skulle täcka 100% av ipoden, men på längden fattas typ 1-2mm och i sidorna blir det ju en glipa på 3-4mm.. Och typ 1mm glipa mellan varje sektion av klickhjulet.. Det irriterar mig riktigt mycket, jag skulle vilja att den passade PERFEKT på millimetern..

Annars gick det bra, har inga luftbubblor, men däremot verkar jag ha en vattenbubbla. . Vilket gör mig lite nervös.. men jag lyckas inte skrapa ut den, det verkar som limmet runt omkring lixom har satt sig, så jag bara flyttar runt bubblan.. Får aldrig ut den till kanten.. Men möjligtvis så försvinner den sen..

Om inte annat så rinner den väl in i ipoden i skarven mellan skal och skärm, och torkar, alternativt kortsluter hela skiten.. heh

Nääää låt de 24 timmarna passera sen är d inga problem, startar som vanligt =).

Enda jag är lite sur över är att jag fick inte hjul-skyddet rätt placerat, är lite off..halv mm säkert hehe. Men annars så är iPoden helt klart bättre med IS:en, visst den är mindre glansig men lättare o använda hjulet, glider bättre.

 • Medlem
 • 2006-01-19 23:41

jag har redan haft igång den ett par ggr :)..
inga problem.. vattenbubblan är lite mindre nu också, så jag tror det kommer sitta som en smäck när det är helt torrt..

det lustiga var dock min flickväns reaktion när jag låste in mig på toaletten och satt på en pall och hade ipoden på toalettstolen.. "det ser ut som du sitter och drar kokain"..

heh

Jo, jag är också lite oroligt vad min flicka ska säga, får väl passa på när hon är borta

1
Bevaka tråden