Sony EX51 vs Creative EP-630

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Läste recensionen på EX71 och tänkte direkt att det var sådana jag skulle köpa. Efter lite internet surfande kom jag fram till att EX51 vore bättre för mig då jag inte har någon fjärrkontroll och på så vis behöver en längre sladd. Det som skrämmer mig dock är alla klagomål på bristande kvalitet vad gäller hållbarhet. Är det som man kan tro att de som har något dåligt att säga gör mer väsen av sig än de som är nöjda? Eller finns anledning till all kritik?

Nu är ju inte priset sådär fruktansvärt giftigt, men lägger man ändå ut en medelmåttig summa vill man gärna att produkten skall hålla ett tag.

Kritiken runt hållbarheten fick mig att surfa runt efter likvärdiga lurar. Det är alltså in ear pluggar jag vill ha då effekten jag är ute efter är ljudisolering. Jag lyssnar väldigt mycket på akustisk musik a la Nick Drake, The Tiny, Ane Brun etc. och bruset från omgivningen dränker gärna ljudet från sådan musik. Hursomhelst, jag hittade Creative EP-630 som i mina ögon ser likvärdiga ut. Dock hittade jag inte några direkta recensioner.

Är det någon som använt båda och kan berätta lite vad som egentligen skiljer dem åt? Ljudmässigt och hållbarhet!

Jag är väl medveten om att Shure pluggarna har bättre ljud, dock är jag inte beredd att lägga den summan på lurar, inte nu i alla fall. Jag använder en iPod Mini om det spelar någon roll.

Att tillägga bör väll nämnas att jag absolut inte enbart lyssnar på akustisk musik. Jag har ett mycket stort intresse av musik och lyssnar egentligen på allt som är _bra_. Allt från The Mars Volta till Leonard Cohen till Meshuggah och Sage Francis.

Stort tack för svar!

Nu är inte något direkt svar på din fråga, eftersom jag inte har något, men du kan ju kolla in vårt testlabb. Där kan du läsa recensioner om många olika hörlurar och kanske hitta ett par som passar dig. http://www.ipod.se/forum/forumdisplay.php?f=127

Mjo det var där jag hittade testet på Sony pluggarna

Fan, jag blev så less att jag tänkte beställa Shure ec2 även fast jag sagt till mig själv att de ligger över min budget. Ska det vara så ska det vara... Såg att de kostade 695 bagis INKL frakt från Dustin på Pricerunner. Det var ju inte sant.. Frakten går ju på 119 spänn exkl moms för fan.. Får ta och ragga folk som vill beställa från Dustin helt enkelt!

Förstår att ni är trötta på frågor om hörlurar, men är det värt den dubbla kostnaden ljudmässigt från Sony/Creative pluggarna till Shure?

1
Bevaka tråden