Ingram Micro lanserar webblösning

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Ingram Micro Sverige lanserar en ny webblösning kallad "Webshop" för återförsäljare - en butikslösning direktansluten till distributörens affärssystem.

Återförsäljaren kan bygga en egen webbplats med Ingram Micros produktinformation och produktbilder (något som annars är väldigt tidsödande och kostsamt att ta fram) men med egen prissättning, kampanjer och erbjudanden. Lagersaldo tas direkt ifrån distributörens lagerhyllor.

Även Scribona erbjuder en liknande lösning med namnet WebExtension sedan ett par år tillbaka. Macåterförsäljare som http://www.redagruppen.se/ och http://www.core.se/ använder den lösningen sedan en tid tillbaka.

En stor skillnad mellan systemet är att Ingram Micro även tillåter att återförsäljare importerar produkter & priser ifrån andra distributörer vilket gör lösningen betydligt mer användbar.

Kostnaden för att skapa en "Webshop" tillsammans med Ingram Micro är inte fastlagt, men vi erfar att priserna är kopplade till hur stor man är hos Ingram.

Titta närmare på Webshop ifrån Ingram Micro:
http://ingrammicro.netset.se/

  • Medlem
  • Nacka
  • 2002-10-04 12:50

Smart idé måste jag säga! Det är aldrig fel med fler försäljare som kan vara med och fajtas om oss konsumenter!

/arvid

Helt klart spännande initiativ. Finns det andra som går samma spår?

Konstigt att ingen har gjort liknande saker tidigare. Det här måste vara ganska nytt, eller har jag fel?

Nytt?
Har för mig att IMS gjort detta med Ingram länge redan. Inte i denna form, men allt man beställt från IMS har varit direktkopplat till Ingram och det är Ingrams lagersaldo man ser.

IMS hade en egen lösning kallad "IMSE" som sattes i drift typ 1999. Det här är inte samma sak - IMSE var helt internt för IMS.

Produktwebben på Umeåuniversitet är en liknande lösning. Skall strax uppgraderas till nästa generations produktwebb.

Nu var det ett tag sen den här tråden var uppe på tapeten. Jag undrar mestadels hur det kommer att bli framöver, tror ni att Ingram kommer att ta betalt för denna tjänst? Det är väl inte omöjligt att de kan få en idé att göra det. Vad tror ni?

Svar nej, jag ska inte starta upp ett bolag på Ingrams webshop.

//Sebastian.

Vi gjorde samma sak för tre år sedan, dock ej med datorprodukter utan med lantbruksprodukter. Alla i Tyskland godkända produkter inom jordbruk fanns i enn oracle-databas som vi själva hade byggt upp. Sedan bakade vi ett gränssnitt(komplett site som tillval) till denna katalog i PHP som vi sedan krängde.

Tyvärr var bönderna för fega för att använda nätet...

[ 10. februari 2003, 19:20: Meddelandet ändrat av: Marcus Holmer ]

Citat:

citera:Även Scribona erbjuder en liknande lösning med namnet WebExtension sedan ett par år tillbaka. Macåterförsäljare som http://www.redagruppen.se/ och http://www.core.se/ använder den lösningen sedan en tid tillbaka.

Faktiskt så har även CapTech en tjänst som heter exakt likadant, alltså WebExtension. De säljer visserligen itne mycket Mac, tror det finns en modell att välja på, och den är numera dödad av Apple. Men tänkte bara infromera om att Scribona och CapTech tydligen har samma namn på sina tjänster. Undrar om den ena köper av den andra?

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Marcus Holmer:
Tyvärr var bönderna för fega för att använda nätet...

Eller så behövde ni en ny säljchef.

1
Bevaka tråden