iPod.se testar Muji Cardboard Speakers

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Japanska designvaruhuset Muji erbjuder trevliga gör-det-själv högtalare i kartong. 99mac har testat om dom passar iPod.

Muji erbjuder normalt produkter med strikt och enkel design. Mycket aluminium och genomskinligt plexiglas är typiskt för företaget. Under ett besök i Paris förra veckan passade vi på att köpa in dessa Cardboard Speakers förpackade i en platt genomskinlig gummificka.

Installationen är simpel. Öppna plastfickan och ta ut dom två kartongbitarna som snart ska bli ett par högtalare. Vik enligt enkla 1-2-3-4 instruktioner och två minuter senare har du kubformade högtalare där varje sida är 8cm.

Efter montering ansluter vi högtalarna till en iPod och genast möts vi av välljud av begränsad typ. Med iPod på högsta volym lyckas vi få till en ljudnivå som fungerar i kontorsmiljö men definitivt inte för partaj. Ljudet smakar kartong och saknar både bredd och bas - låter som bilhögtalare i en Volvo Amazon ungefär.

På grund av materialvalet tror vi att det blir svårt att montera och ta isär högtalarna alltför ofta utan att kartongen ger vika. 10-20 gånger är nog inte något problem men där går nog gränsen gissar vi. Kartong är brandfarligt får vi veta och i den tvåspråkiga manualen framgår att högtalarna inte är kompatibla med cigaretter, ljus eller distortion (!). Citat: "Do not use it with the sound distorted for a long time. Speakers may overheat and cause fire".

Slutsats

Kul produkt av engångskaraktär. Roligt att bygga ihop men inte lika roligt att använda i längden. Perfekt present för den som har allt? Lågt pris räddar produkten ifrån en 1:a.

Information

Tillverkare: Muji (Pioneer Design Corporation står som fabrikant)
Pris: €32 eller cirka 300kr inkl moms.

MujiOnline

Kommentera

lågt pris? 300 spänn för två kartongbitar kallar inte jag lågpris...

  • Medlem
  • 2005-03-18 01:01

Men du får ju två högtalarelement också Man kan ju alltid ta bort elementen från kartongen när den är utsliten och bygga sina egna små fina högtalare! (Är det helt värdelöst ljud i dom???)

/Jeppe

läste just denna tråd eftersom jag behöver ett par helst snygga högtalare att koppla till min laptop eftersom jag inte vill köpa en hel stereo...nån som testat de andra högtalarna från muji eller har något annat att rekommendera för en designstuderande som har för mycket annat att göra och inte har tid att bygga egna?

  • Oregistrerad
  • 2006-09-28 01:08

podspeakers. tillåmed namnet låter ipoddigt.
snygga. svindyra. låter magiskt. iaf med den hela-vägen-från-cd-av-referensklass-via-förstärkare-kablar-och-annat-av-referensklass-utrustningen dom har på hifiklubben.

finns både som stora för 5000/paret (där du behöver förstärkare) eller modellen mindre med sub och två högtalare och inbyggd förstärkare för typ 3500. www.hifiklubben.se

ok..hm..jag är studeeerande..och har därmed en budget på max 700 spänn för två stycken.. är inte audiofil heller och det underlättar ju...

JBL On Tour

Jag fick just hem ett svart ex av JBL On Tour, som nu är nere på 795 pix på Applestore. Och det låter bra!
Testet som iLounge gjort är rättvisande, tycker jag:

http://www.ilounge.com/index.php/ipod/review/jbl-on-tour-portable-speakers-ipod

Håller med om att man knappast får något bastryck, men jag tycker att det räcker att justera eq:n på podden eller i iTunes när jag kör från PowerBooken för att ljuset ska bli helt ok.

1
Bevaka tråden