EISA belönar Apple för iPod

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<BR><center><a href=http://99mac.com/forum/showthread.php?s=&postid=226619><img src=/nyhetsbilder/EISA_ipod.jpg border=0></a></center>

EISA (European Imaging and Sound Association) är en av Europas största organisation för tidningar som skriver om multimedia i alla dess former. Organisationen utser och belönar årligen ett antal nya produkter som de anser ha betytt mycket för konsumenterna och den elektroniska sektorn. Faktorer som bland annat belönas är nytänkande, design, ergonomi och valuta för pengarna. Apple har fått denna belöning två gånger tidigare. Först belönades företaget år 2000 för iMac DV (bästa multimedieprodukt) och två år senare för Final Cut Pro (bästa produkt för videoredigering). I år är det alltså dags igen. Denna gång hyllas Apple för musikspelaren iPod. 50 tidningsredaktioner för ljud, mobil elektronik, video och foto, från 20 europeiska länder har gemensamt utsett iPod 30 GB till vinnare i ljud-klassen (Internet Audio).

Domarna sägs blivit särskilt imponerade av iPods stöd för den nya ljudkodeken AAC och dess nära integration med iTunes Music Store i USA. Apple hävdar att juryn ansåg att iPod kommer att vara tongivande för Internetmusikens framtid. I år delades priset för Bästa Internetljud ut för första gången, ett initiativ som återspeglar och på många sätt härrör från de enorma framsteg som Apple har gjort på detta område under det senaste året.

EISA Awards
Apples pressmeddelande

Kunde man förvänta sig något annat?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Fleno
Kunde man förvänta sig något annat?

Nej man kunde inte vänta sig något annat. Alla bara gnäller och säger att Creative Zen är bättre, men fan heller. Den är STOR och ful.... iPod är liten och läcker!
Har beställt en för 10 dagar sen... sitter och väntar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-08-20 22:54
Citat:

Skrevs ursprungligen av mandarinjohan
NejAlla bara gnäller och säger att Creative Zen är bättre, men fan heller. Den är STOR och ful.... iPod är liten och läcker!

Håller med att IPOD knäcker,,
men Creative har släppt en 60GB, och har dubbelt så bra batteritid för 399.99$$$$

Citat:

Skrevs ursprungligen av Fredric
Håller med att IPOD knäcker,,
men Creative har släppt en 60GB, och har dubbelt så bra batteritid för 399.99$$$$

Apple kommer nog aldrig erbjuda flest mb/krona. De får satsa på premiumkänsla och tjusig integration istället.

iPod väntas motsvara 5% av Apples omsättning i år, läste jag! Den måste vara en av Apples mest framgångsrika produktlanseringar någonsin. Alla tycker den är bäst, cool och det man ska ha. Den syns också mycket och ofta i många nya musikvideos, främst hip hop/rnb.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Jon Adolfsson
iPod väntas motsvara 5% av Apples omsättning i år, läste jag! Den måste vara en av Apples mest framgångsrika produktlanseringar någonsin.

Därför är det extra kul att göra en tillbakablick över några av reaktionerna på Apples lansering av iPod. Där kan man hitta citat som:

Jag tycker det känns som en miss, faktiskt. Eller - det blir ju ingen storsäljare, men det kanske de inte heller har räknat med.

samt priset.. oj oj.. kommer nog inte o sälja mer än en handfull för det priset.
Jag ska då inte ha någon.

Är det fler än jag som får hjärtat i halsgropen och ser parallelen med Cuben?

Det enda som egentligen får folk utanför Mac-sfären att höja på ögonbrynen är prislappen

  • Medlem
  • 2003-08-21 20:47

skönt med en utmärkelse..

Hoppas bara att man slipper se det fula märket på iPoden!

---
Har faktiskt en gammal Mp3-spelare me märket. ser inte särskilt trevligt ut.. Funkar bara på pc och täcks över av en fasthållare som man kan sätta fast i byxan.

1
Bevaka tråden