Dell slutar sälja iPod

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apple överraskade många när företaget meddelande att Dell skulle börja sälja Windowsversionen av iPod. Eftersom Dell är en av världens absolut största datorleverantörer, får man anta att Dells försäljning av iPod haft en stor inverkan på iPod-försäljningen i allmänt.

Think Secret skriver nu att, pga Apples nya distributionsavtal för återförsäljare, så har Dell och jättekedjan Target beslutat att sluta sälja iPod. På dell.com finns längre ingen iPod att köpa.

Det nya distributionsavtalet skulle bl a innebära att en återförsäljare inte under några omständigheter får stämma Apple. Apple kräver också att information rörande återförsäljarens försäljning och kundregister ska finnas tillgänglig när Apple behöver den.

Det är oklart om de båda företagens beslut om att sluta sälja iPod är temporära eller inte. Men att Target rensar alla lager från iPods bör ändå ses som ett ganska säkert tecken på att ett samarbete går mot sitt slut.

Läs mer vad Think Secret har att säga.

  • Oregistrerad
  • 2003-04-10 17:14

Fan vad bra gjort Apple, det gynnar nog iPod försäljning ännu mer:rolleyes:

Jag tycker Apple borde värna lite mer om sina återförsäljare, i SYNNERLIGHET Dell. Dell är en av världens största PC-distributörer och att de då säljer iPod borde väl vara ganska bra för Apple, eftersom då iPodarna även får spridning inom PC-världen vilket Apple borde vinna på i längden.

  • Oregistrerad
  • 2003-04-11 16:05

Apple verkar inte vara ledsna eftersom Dell & Target enbart står för 1,5 % av omsättningen vilket borde betyda ca 86 miljoner $, av de drygt 5,7 miljarder som Apple omsatte 2002...

1
Bevaka tråden