Varför ändras inte priserna på AppleStore efter dollarkursen?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En del medlemmar undrar varför priserna på Mac-datorerna inte går ner när när dollarkursen går ner. Det blir en stor skillnad i pris jämfört med USA.

Läs mer i den här tråden

Vid lansering av produkter bestäms prissättningen baserat på dåvarande kurs och förväntade förändringar inom ett kvartal.

Normalt så kvarstår priset under produktens hela livstid oavsett om kursförändringar gentemot dollarn är positiv eller negativ.
Vilket innebär att ibland så är produkten billigare och ibland dyrare i en prisjämförelse mellan Sverige och USA beroende på kursförändringar.

Mvh,
Oscar Bjers

Trots att en anpassning nedåt skulle kunna innebära ökad försäljning..
Märkligt..

  • Oregistrerad
  • 2002-12-19 15:52

Jag har i allafall aldrig sett det inträffa att dollarkursen stigit så mycket att den svenska produkten skulle vara billigare jämfört med den amerikanska... Priset i kronor är alltid dyrare.

/Johan

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2002-12-19 19:01

Varför sätter Apple i dollar när Macar tillverkas i Irland eller i Taiwan ? Det skulle vinna mycket på att sätta i EU-priser när Macar som tillverkas i Irland går sedan till Sverige. Och ännu bättre blir det den dagen Sverige går över till EU-pengar. Apple måste börja anpassa sig till EU och få sina datorer till lägre prisklasser (allt som kostar i tull, skatt, valutaomvandling o.s.v.)
Se bara på smarta japaner som tillverkar sina bilar inom EU, man får bort massa kringkostnader.

1
Bevaka tråden