KVM-switch, USB

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag använder en helt mekanisk PC-systemswitch 4/1 för att kunna utnyttja samma bildskärm till tre Macar och en PC. Eftersom samtliga Macar har ADB kontakter ( G3-B&W ) så har jag pillat bort det lilla plast-styrstiftet så att kontakterna går in i PC-systemswitchen. Jag behöver då bara ett ADB-tangentbord för Macarna och PCns tangentbord går inte genom switchen. Det har fungerat bra, men.

Nu skall jag köra två G4or, en G3a och den gamla PCn. Jag har hittat en "Systemswitch USB" på http://www.kjell.com 38918 som jag tror fungerar utan fåniga PC-mus-emuleringar.

Jag vill bara ha ett tangentbord och en mus, helst ett vanligt Apple USB, men jag kan inte hitta en PC-drivrutin till det, musen fungerar bra. Det finns ju USB-tangetbord även för PC men fungerar dessa i OSX?

  • Medlem
  • 2002-04-08 19:15

Apple tangentbordet funkar rakt av, förutom att vissa tangenter inte nås på de vanliga platserna. "," blir delete och ctrl-alt-2 är "@" t ex. "prnt-scr" har jag inte hittat.

Nu har jag letat vidare och har hittat följande fyraportars USB KVM+Audio switch:
http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=200305&pcount=&Product_Id=122800&Section.Section_Path=%2FRoot%2FPeripheralSharing%2FOmniview%2E%2E%2ESwit ches%2FOmniViewSOHOSeries%2F

Tyvärr ej leveransklar.

Win98 klarar inte av att hantera Macens USB-tangentbord!
När man kopplar om mellan datorerna strular det, förmodligen pga att Apples tangentbord även innehåller en USB-HUB.

  • Avstängd
  • 2002-05-03 15:59

TestFreaX testade den där Belkin-Switchen för ett tag sen. (dock testade dom bara den på PC)

http://hem.fyristorg.com/testfreax/html/belkin_kvm.htm

1
Bevaka tråden