Ultra2 Wide diskar på ett Adaptech 2940UW

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2003-03-10 18:13

Är det någon som vet ifall man kan köra Ultra2 Wide diskar på ett Adaptech 2940UW?

Har möjlighet att komma över ett par billiga u2w diskar men jag har ingen lust att köpa ett nytt SCSI-kort.

SCSI är en trevlig standard i det avseendet att den är så pass bakåtkompatibel. Det enda man behöver bekymra sig om är att det är rätt sorts anslutning (i ditt fall blir det 68-pin wide) och att kortet stödjer de protokoll som används. Ifall det är fel sorts anslutning går det ändå, men då måste man köra med adaptrar. Det är iofs ingen katastrof , men det finns begränsningar på hur många man kan ha i en och samma kedja. Eftersom anslutningen på dina hårddiskar är 68-pin och ditt kort faktiskt har anslutningar för både 50-pin och 68-pin behöver du alltså inte bekymra dig.

2940-kortet stödjer såväl SCSI-1 som SCSI-2 och SCSI-3 (Ultra), så protokoll är inget du behöver bekymra dig över. Det ska med andra ord bara vara att koppla in och köra för din del!

Edit:
Kollade igenom specarna igen och det verkar som att kortet ev. inte stödjer Ultra2 SCSI. Om så är fallet bör det ändå fungera, men i så fall får du lite lägre prestanda på hårddiskarna eftersom de då måste prata ett långsammare protokoll. Mitt råd är att du ser till att läsa specarna för både hårddiskarna och SCSI-kortet, så att du vet vilka protokoll de stödjer. Allt för att vara på den säkra sidan...

[ 12. mars 2003, 17:00: Meddelandet ändrat av: Samuel K. ]

  • Medlem
  • 2003-03-12 19:04

Samuel, du är en klippa!

Tydligt och bra svar.
Tackar!

/ErikC

1
Bevaka tråden