Mac OS 8.6 i NT-nätverk...

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2002-09-10 09:29

Ok, jag har en Mac med OS 8.6 i ett NT-nätverk. Jag vill kunna skriva ut med en LaserJet skrivare som är i nätverket. Skrivaren är Appletalk redo.
Appletalk är aktiverat på Macen...men kan inte hitta skrivaren på något sätt.

Jag undrar...måste Macintosh tjänsten vara aktiverad på NT-servern eller kan man inte koppla upp sig direkt via IP-adress till skrivaren?
Jag har en koppling mot Internet med Macen...den går via en proxy och det är inga problem. Men man kan inte se några andra maskiner eller servrar på nätverket med Macen.

Kan man aktivera någon sorts inloggning på OS 8.6 som i 9.2 eller OS X? Kan man peka den emot nån server då? Jag är inte alls van med Mac i nätverk...

Om man aktiverar Macintosh tjänsten på NT-servern, delar den ut Apple-zon automatiskt då? Eftersom Macen inte hittar några zoner och jag antar att det är problemet...!

Skulle verkligen vilja ha lite hjälp och tips från någon...ställde frågan på MacObserver men fick inget speciellt givande svar.

Tack.

  • Oregistrerad
  • 2002-09-10 09:33

drivrutinen för skrivaren är installerad...

  • Medlem
  • 2002-09-10 12:40

Om skrivaren är ansluten via ethernet till nätverket ska du kunna skriva ut direkt med Laserwriter drivrutin. Se till att Appletalk använder ethernetporten, finns i inställningar. Sedan ska skrivaren synas i väljaren, om den inte gör det så kontrollera att skrivaren verkligen stöder Appletalk, att din Mac fungerar som den ska, att alla systemtillägg startar mm. för att nå Windows nätverk finns programmet DAVE, stöder också utskrift på Windows skrivare.

  • Oregistrerad
  • 2002-09-10 15:30

Tack så mycket för förslaget...men jag lyckades få igång den...jag öppnade apple printer utilities...la till en LPR-skrivare som pekade emot IP-adressen...och WHIPS så funkade det klockrent med några undantag (Laserwrite 8 drivrutin) men jag ändrade sedan till den rätta drivrutinen...och då minsann funkade det klockrent.

1
Bevaka tråden