Inför MWSF: Ingen ny iMac eller Power Mac - diskutera och spekulera!

Tråden skapades och har fått 20 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • Bollnäs
 • 2003-01-03 20:04

Inga nya iMacar, eMacar eler skärmar till MWSF enligt think secret.
Hela storyn här:
http://www.thinksecret.com/news/mwsf03cpus.html

(ändrade rubriken lite /jon)

[ 03 Januari 2003, 23:36: Meddelandet ändrat av: Jon Adolfsson. ]

Think Secret skriver också att inga nya Power Macar eller bärbara är aktuella. Då återstår iPod.

Nåja, ingen uppgradering av befintlig hårdvara m.a.o. (enligt Think Secret) - istället något helt nytt? Vad annars ska Steve Jobs prata om i 90 minuter? Knappast nyheterna i iChat 1.0.1.

[ 03 Januari 2003, 20:33: Meddelandet ändrat av: Jon Adolfsson. ]

Citat:

quote: Nåja, ingen uppgradering av befintlig hårdvara m.a.o. (enligt Think Secret) - istället något helt nytt? Vad annars ska Steve Jobs prata om i 90 minuter? Knappast nyheterna i iChat 1.0.1

Varför inte det?
Han kankse blandar in iSync och iCal också?

Nä men skämtåsido, tror inte mycket på avd de skriver. Tror att ny hårdvara är på gång. Varför tar PB SD evighter för Apple att leverera till de som beställt?Bombhotet flyget från Taiwan eller?Knappast, något görs där borta, frågan är bara vad.

Tror allt vi kommer få se lite roliga grejer på keynoten. Hoppas det innerligt iaf

Kankse första betan av Quark Xpress visas offentligt? För att sedan skeppas ut till betatestarna? Who knows...Only Steve knows

Edit: Rubriken borde vara: Inga nya Macar, inte iMacar, detta rör ju hela Apples serie.

[ 03 Januari 2003, 20:53: Meddelandet ändrat av: Christoffer Larsson ]

 • Medlem
 • Bollnäs
 • 2003-01-03 20:56
Citat:

quote: Edit: Rubriken borde vara: Inga nya Macar, inte iMacar, detta rör ju hela Apples serie.

F´låt då

Gör inget Peter

Snackade precis med en som brukar ha bra koll på vad som händer. Enligt honom kommer eMac, iMac och iPod att uppdateras på MWSF.

Vet inte hur trovärdig han är i detta läge. Nya PowerMacar i början av februari. Alltså inga på det här Expot. Hoppas han har fel här

 • Medlem
 • Gällivare
 • 2003-01-03 21:49

Kolla senaste uppdateringen på www.thinksecret.com
om det är sant så är det lite deppigt, och thinksecret har träffat väldigt rätt sista året

Största nyheten blir att iAppsen börjar kosta pengar...

Edit: formulering

[ 03 Januari 2003, 21:50: Meddelandet ändrat av: iBjorn ]

Think Secret verkar vara väldigt säkra på att uppdateringar av de populära iAppsen kommer kosta kosing. Lite trist med tanke på att jag redan pröjsar för .Mac. Men vi kanske får dem gratis? Låter lite logiskt faktiskt!

Ciryon

 • Medlem
 • Skänninge
 • 2003-01-03 23:05

Hmmm... Nu går det visst två trådar i samma ämne...

Det skulle ju bli fler fördelar med .mac efter hand så varför inte?

 • Medlem
 • Gällivare
 • 2003-01-03 23:05

Jag hade faktsikt tyckt att det hade varit helt OK om Apple hade "bakat" in iAppsen i .Mac ifjol som ett konsumentpaket. Dels för att det hade varit juste mot 3-partsutvecklarna (som har haft det tufft när Applen skickar bra program gratis) och sedan också för att det är mer juste att konsumenterna betalar för utvecklingen av sina program, istället för att proffskunderna betalar den utvecklingen genom överprissatta Powermacar och Powerbooks.

 • Oregistrerad
 • 2003-01-03 23:08
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christoffer Larsson:
Kankse första betan av Quark Xpress visas offentligt? För att sedan skeppas ut till betatestarna? Who knows...Only Steve knows

Vi får Betan tidigast mitten på februari...

 • Oregistrerad
 • 2003-01-03 23:09

Någon ny typ av hårdvara är på gång ivarjefall...

Looprumors har ett rykte från igår som gör gällande att man borde köpa Apple-aktier för “Apple is introducing something in a week that’ll blow your socks off!”.

Looprumors

“Apple is introducing something in a week that’ll blow your socks off!”

"Beyond the Rumor Sites, Way Beyond"

Jo, nog kommer man ihåg alltid

 • Oregistrerad
 • 2003-01-03 23:48

Eftersom Think Secret tagit död på alla roliga nyheter som cirkulerat så tänkte jag bidra med en "egen":
Eftersom Apple har visat upp Sony Ericson chefen på förra mässan, och det talas om mpg4 stöd i telefonerna, och Apple registrerat namnet iPhone. Vad sägs om att Sony Ericson låter Apple göra det grafiska gränsnittet till nya telefoner. Alltså inte någon egen Apple telefon som vissa spekulerat i. Men en redan etablerad aktör (SonyEricson) som låter mästarna i gränsnitt (Apple) göra mjukvaran, som i typ smartphones. Hmm lät det flummigt kanske....
Alltid lika roligt med rykten & spekulationer.

PS: Jag tror frölunda tar SM guld, bara ren spekulation...

[ 03 Januari 2003, 23:56: Meddelandet ändrat av: macmicke ]

 • Oregistrerad
 • 2003-01-04 00:07

Stämmer ryktet att Apple flyger in folk ifrån alla möjliga kontor runt om världen. Det sker saker som gör att de "måste vara på plats"... Det här ryktet florerade för typ en månad sedan, nu har jag inte hört ett enda ord. Det avr iofs svårt att få tag på folk idag, men det var ju klämdag ju... Eller har alla åkt över pölen?

 • Medlem
 • Gällivare
 • 2003-01-04 00:07

Jag drömmer själv lite om att Apple ska släppa en iServe, en set-topbox mediaserver för hemmabruk med fullt MPEG-stöd inkl MPEG-4. Sedan kan man ju alltid spekulera va i hela friden dom egentligen ska ha det där ink-well till?

Seadn kan det bli kul att se vad dom tänker hitta på med iMovie3 själv hoppas jag definitivt på att dom öppnar upp som man kan blanda flera format och inte bara DV som det är nu.

iDVD kommer säkert att få någon funktion för att bränna photoDVD i någon form via iPhoto.

Hursomhelst, vi får verkligen hoppas att Steve verkligen har en ordentlig "Uhh, almost forgot. I have one more..."

Antingen Blir det mycket lyckat Expo eller blir det rena besvikelsen kanske rent av Apple död när det kommer till hårdvaran. Om ryktarna säger att inget nytt bland hårdvaran ska komma i iMac samt emac. Eller så är det något nytt på gång som ingen vet.

Om 3 dagar får vi reda på vad som kommer att ske!

Men vi vet ju sen förra expo att det var stora rubriker över allt men när expo var igång så kom inget stort. Svårt att placera Apple.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Excelsior:
“Apple is introducing something in a week that’ll blow your socks off!”

"Beyond the Rumor Sites, Way Beyond"

Jo, nog kommer man ihåg alltid

Apple sa så i en reklamkampanj inför lanseringen av nya iMac. Nu var det ett (ryktat) uttalande från en person med insyn vilket ju gör viss skillnad. På tisdag ser vi trovärdigheten i ryktet.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christoffer Larsson:
Nä men skämtåsido, tror inte mycket på avd de skriver. Tror att ny hårdvara är på gång.

Skvaller är skvaller, men det finns ingen annan macryktessajt på nätet som haft så hög andel rätt som Think Secret. Skriver dom att det inte kommer ny hårdvara så kommer det nog inte. Tyvärr. De har haft rätt om det mest, men de hade faktiskt helt fel om superdrive i PowerBook, de sa att det inte skulle komma någon, men det gjorde det ju som vi alla vet. Men förutom den incidenten så har de oftast haft rätt. Så statistiskt sett är chansen (eller risken om du så vill) stor att de har rätt i vad de skriver. De hade t.ex. samtliga rätt på sin lista i juli inför MWNY.

Men om man tittar på listan över vad som ska komma, med procental givna, så ser man längst ner detta:

So after looking at the list, you´re reaction is, "Is that all?!" Maybe not. We can´t see Steve Jobs doing a keynote with just a bunch of iApp announcements and a new AirPort base station as the main items. There are rumblings of something bigger than any of this; something Apple should be congratulated for keeping under such tight wraps, if true. Let´s say it´s 40% inspiration, 60% clues, but we wouldn´t be totally surprised to see an innovative tablet Mac in the $1100 to $1500 range. Just think of it...Inkwell handwriting recognition, iSync capabilities, Bluetooth and a PCMCIA slot for an optional AirPort card. Just like the iMac, it´s time for Apple to innovate again.

Det skulle väl vara nåt?

Kul förresten att de är 100 procent säkra på 802.11g, något jag flera gånger tidigare skrivit att Apple skulle ta till sig (bland annat här).

Helt fel om Powerbook och SuperDrive? Var det inte så att många bedömmare sa att det var för tidigt med en SuperDrive till en Powerbook därför att det inte fanns sådana superdrivar från fabrikerna ännu... Men, Apple överaskade dom alla med att börja sälja en sådan powerbook, MEN med en byggtid på två månader...?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: ace4711:
Helt fel om Powerbook och SuperDrive? Var det inte så att många bedömmare sa att det var för tidigt med en SuperDrive till en Powerbook därför att det inte fanns sådana superdrivar från fabrikerna ännu... Men, Apple överaskade dom alla med att börja sälja en sådan powerbook, MEN med en byggtid på två månader...?

Ja dom hade helt fel för dom sa ungefär såhär: Den PowerBook som nu ska presenteras innehåller inte en superdrive. Men det var precis vad den gjordes. MacRumors var en av de få (den enda?) sajten som envist hävdade det. Att den sen inte levererades i tid spelar ju inte så stor roll, för rykten handlade om vad som skulle presenteras. MacRumors hade bättre källor helt enkelt.

1
Bevaka tråden