Ny Powerbook 6 maj

Tråden skapades och har fått 15 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hittade följande på www.macintouch.com och allt pekar nu mot att en ny Powerbook kommer närmsta dagarna.

"The issue here is that on Thursday at 2pm Ingram had over 200 hundred Powerbooks in inventory. At 4pm they had zero. My Ingram rep said that Apple took the inventory back. Also, Powerbooks cannot be back-ordered right now. This is not how Apple has made product upgrades in the past. Previously, Apple would take your order then cancel it when the new product was released.
Also interesting, when I CTO (config to order) direct from Apple the wait time is 14 days for delivery. If you do the math 14 days from today is the 6th of May. Hummm... What else is on the 6th?" [Apple´s WWDC conference with a keynote address by Steve Jobs... -MacInTouch]

Kommentarer från svenska återförsäljare motages tacksamt....

- Olle

Lita inte för mycket på de svenska återförsäljarna, de får inte veta något. En stor distributör, Scribona, har dock ca 100st PowerBook G4 kvar i lager, samt drygt 100st iBooks. Sett till historien får de skeppa tillbaka dem och/eller rabattera kraftigt vid nya produktlanseringar.

  • Oregistrerad
  • 2002-04-24 03:50

Det har du rätt i, Jon.
Vi brukar inte få veta sånt - och det är positivt särskilt ur en aspekt:
Man slipper "lura" kunder genom att sälja på dem en burk för 33.000:- för att sedan stå där dagen efter och presentera en ny, bättre för 27.000:-.
Hade jag stått där och vetat såna detaljer, hade jag inte mått så bra.

Sen är det en annan sak att man lever på helspänn då det misstänks vara nåt nytt på gång. Vad vore denna crazy-värld utan spekulationerna och nöjet då de nya släpps...

Bra ge mig en med runt 1GHz, 1600x1200 (el vad det nu blir med widescreen skärmen), nVidia GeForce 4 Go, Superdrive (BTO möjlighet) samt standard 512Mb RAM.

Sen är jag rätt nöjd.

BlueTooth kan jag vara utan
Jo just det, gärna lite bättre mottagning med Airport också.

O´Gradys påstår att det ska vara DVI-utgång istället för vanlig VGA på den reviderade PBn. Verkar en aning dumt, eller?

Och så håller jag med om att bättre Airportmottagning vore önskvärt...

Tja för min del så kan dom gärna få shocka alla med att börja släppa Powerbookar med G5 som det varit osedvanligt tyst om en längre tid. Kanske har Motorola fått ur tummen och kan leverera den mängd som behövs för Powerbookar och sedan till augusti/september släppa på produktionen för fullt och låta de andra modellerna få G5´or.

Haha ja det vore sannerligen en SKÖN överraskning.

Nja, jag tror att att G5:an inte är optimerad för bärbara datorer än, den funkar ju enligt rykten inte ens felfritt i stationära datorer

Och Apple kommer nog att börja med stationära G5:or, precis som de gjorde med G4:an när den kom.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Olle Jonsson:
Tja för min del så kan dom gärna få shocka alla med att börja släppa Powerbookar med G5 som det varit osedvanligt tyst om en längre tid.

Det har varit tyst för att folk till slut (tack och lov) insåg att det inte var nån idé att tjata om det eftersom det ändå inte kommer på ett bra tag. Det fanns helt sanslösa förhoppningar om att den skulle komma redan nu i vinter, trots att alla rykten på nätet sa att det dröjer lääänge innan den kommer. Slutet av året eller ännu troligare nästa år är vad de lite mer initierade verkar tippa på. G4:an kommer att utvecklas i flera steg till innan dess.

Och glöm definitivt en bärbar med G5 innan det kommer en stationär.

Så vitt jag förstått kommer det bara bli en ny processor på 800Mhz (även fast Motorola har fungerande 1Ghz) och större hårddisk.

Den stora uppdatering kommer nog på MWNY.

hmm. Då ska jag vänta innan jag beställer en PB.
Min första Mac någonsin, Om man inte räknar den Mac Plus som jag hittade i soporna när jag var typ 14 bast

Damlin: Jag råder dig att vänta, dagens PowerBook är väldigt out of date. Fast du kan spana in ÅF som har dagens modell inne när det släpps nya, då kan du få dem till till bra pris om du inte kräver extremt mycket prestanda.

Superdrive II

Liknande modell lär sitta i PowerMacarna som släpps under MWNY nu i sommar, då kanske PowerBooken också får en Superdrive?

Möjligtvis en likadan som PowerMacarna har idag.

Herr Damlin tror jag inte berörs så mycket av priserna går ned då han själv jobbar på samma åf som jag.

/Johanw

  • Oregistrerad
  • 2002-04-25 14:15

Vi har beställt en ny PowerBook 550 via personalköp. Den beställdes för över tre månader sedan, och den har inte dykt upp ännu.

Nu kommer det en ny modell, (det är knappast en vågad gissning). Enlig "min" återförsäljare MacForum, så kan jag bara räkna med att få den "gamla" modellen, även om det nu skulle dyka upp en ny!!!

Skall man acceptera detta

Citat MacForum:
Det är inte sant att det kommer en ny modell, man skall aldrig tro på sådana rykten. Om den nu skulle komma en ny modell, så kommer den inte levereras innan augusti.[ 25 April 2002, 21:51: Meddelandet ändrat av: MrT ]

Enligt den här länken kommer det 30 April finnas nya PowerBooks som kör på 800Mhz. Då kanske vissa pessimister kan tänka sig köra OS X till sist?

Ciryon

[ 25 April 2002, 16:22: Meddelandet ändrat av: ciryon ]

1
Bevaka tråden