OnOff blir "Coop apple store"?

Tråden skapades och har fått 15 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vet försås inte om det stämmer men försäljaren på OnOff berättade att han hade snackat med Apple om att bli huvudbutik i Stockholm.
De hade tagit in en massa prylar till butiken som ni har kunnat läsa i andra trådar här på 99:an. Bland annat nya iMacen, iPod och nya 1000 mhz var på gång. Är detta slutet för "Coop apple store"?

Om det är så, hoppas jag att de sköter det bra.

Vill inte se fler utgångna Macar intryckta i ett hörn, krashade och misshandlare.

  • Oregistrerad
  • 2002-03-06 18:28

Jo, de har ju en fin hörna på Sveavägen, synd bara att det i flera fall handlar om utgångna modeller till fullpris...

Butiken på Kungsgatan är ett skämt IMHO. jag tog med en polare dit för att visa den nya iMac.en och givetvis hade de bara gammalt junk framme.
Iofs hade jag hoppats på att de hade kvar en Cube för då hade jag köpt den direkt.

Jag tyckte nog att de hade vissa modeller till nedsatt pris. Åtminstone fler än OnOff brukar ha (Fältöversten har nog fortfarande Cube kvar till fullpris). Man vågar nog knappast hoppas att det varar. Men åk dit och titta lite innan det är försent.

Hur går det med Canon´s och apple´s lilla samarbete då? Ngn som vet!? Vad jag läste i CanonCenter-reklamen på Jobbet så skulle de bli Apple-återförsäljare.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-03-08 15:26

Å fy fan! Jag hoppas verkligen inte att Apple samarbetar med OnOff, ett företag som verkligen SUGER! Nä, då är det bätter att starta eget. Vad sysslar Apples svenska ledning med? Och jag vill inte ha något Apple-Konsum heller.

[ 08 Mars 2002: Meddelandet ändrat av: mondo65 ]

  • Oregistrerad
  • 2002-03-08 15:46

jag funderar starkt på att köpa min nya mac på onoff de har ju lägsta pris garanti.

Om maskinerna levereras med OS X så lär de ju i alla fall inte stå kraschade ialla fall. Tyvärr så är de väl avstängda istället.

Vi kanske kan starta någon sorts schema så alla får gå runt de butiker man har närmast till och tjafsa lite om de fortsätter att vara lika sunkiga som de har varit hittills. Hur många gånger har man inte fått hjälpa någon försäljare att förklara något när han håller på och berättar sagor för någon kund som vill se på en mac?

Var inne på onoff Sveavägen efter macromedias flashseminarium och tyckte faktiskt att dom fått till en riktigt fin lite upphöjd plats direkt efter rulltrapporna på dataplanet. (wow villken lång mening).

Alla maskiner var igång och tycktes må alldeles utmärkt!. Nya(14tum) och "gamla"(12tum) iBook, powerbook G4, Quicksilver G4:an, nya och gamla iMac samt en iPod fanns uppradade snyggt och prydligt.

Hade lite bråttom så jag hann inte kolla in "servicen" men första intrycket var positivt.

/John

[ 08 Mars 2002: Meddelandet ändrat av: johnnie2times ]

Man ska gå in på en "vanlig" butik (OnOff, Siba, whatever) och köra en fras i stil med:

"Hejsan, jag har sett reklam för den där, vad hette den.. iMac ja. Är den bra?"

:rolleyes:

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2002-03-25 09:48

Jag var inne på OnOff i borås ( ett stort nybyggt shabrak ) och frågade efter nya iMac:en. Men den hade de inte fått hem för att den var för dyr att ha i lager, samtidigt som det stog 35 pc burkar som dem.ex, viserligen inte så dyra som en iMac men det var ju ganska många istället. Snackade med killen i affären om varför det var på detta vis och det enda han kunde förklara det på var att Mac datorerna är för dyra för vanliga konsumenter. Det håller jag fulständigt med om, varför köpa en Mac för 25000:- när man kan köpa en pc med ungefär samma prestanda 10000:- billigare?
Men jag som är ett Macnörd av dignitet tycker inte det. Det är som att välja Fiat mot Mercedes, det visar sig vad man köpt efter 10000 mil.

Cygni!
Det var nog mig du pratade med på OnOff i Borås. Du Hade resonemanget att om den nya iMacen inte står som demo så säljer vi inga heller, du har till en viss del rätt (vi har dock sålt några iaf) Men sen ska man ha en dator för 27000:- som demo som man sedan ska sälja iväg till vrak pris när den blir gammal. Det innebär en ganska stor förlust för företaget som dom inte vill ta! Så är det inte bättre att vänta tills dom mindre modellerna kommer och ställa upp en sån istället!?
Dom som köper nya iMacen vet vad dom vill ha och behöver inte titta på den! Men självklart är den snygg att ha som demo jämte dom fula (35 st!?? snarare 10st) PC burkarna!

Aragorn ditt/ONOFFs argument att en demo dator för 27000? (iMACs riktpris är ju 26000:-) skulle vara för dyr för företaget (ONOFF) är ju lite insane med tanke på att ONOFF har plasmaskärmar som kostar betydligt mer och säljer betydligt sämre.
Dessutom får ju ONOFF specialdealar av APPLE just för att de ska displaya APPLEs produkter. Att iMac G4 skulle vara osedvanligt dyr stämmer ju inte heller , sätter man ihop en PC med en bra flatskärm & DVD brännare så hamnar du inte långt ifrån iMacs pris men man får ändå inte samma funktionalitet eller integration.

Att ONOFF säljer på folk , dåliga förra årets modeller av PCs är ju allmänt känt och givetvis tjänar ju ONOFF mer pengar på detta än att sälja aktuella PCs eller Macar , kvalite kostar ju, men lönar sig i längden.

Jag vet att riktpriset är 26000:- men OnOff tar iaf 27000:- för den
Sen att dom har dealar med Apple gäller tyvärr bara butikerna i Stockholm och Göteborg....Vi andra dödliga får inte samma uppärksamhet! Apple lr OnOffs fel vet jag inte!
du skrev så här "sätter man ihop en PC med en bra flatskärm & DVD brännare så hamnar du inte långt ifrån iMacs pris men man får ändå inte samma funktionalitet eller integration." Skulle det finnas en sådan PC så skulle vi inte ta in den heller, samma sak där, storstäderna skulle nog ha den! Ett bra ex är LG´s 60" Plasma TV finns i sortimentet men endast som demo på Hötorget och nåt mer ställe tror jag. oxå en kostnads fråga där! Tro det eller ej.....OnOff är ett företag som måste tjärna pengar till löner, hyra, lagerkosnader med mera...... Så allt handlar om pengar!
Jag har haft många heta diskutioner med nissarna på huvudkontoret om just Apple´s prylar....Blev vansinnig när vi inte fick ipoden och dom börjar tröttna på mitt tjat om nya ibooken......
Så fort det öppnar en Apple store i sverige så ska jag jobba där!!

OK Aragorn jag förstår att ONOFF inte är någon drömarbetsplats men det verkar ju som om de skjuter sig själva i foten , när de går ut med att de ligger i främsta ledet vad gäller att sälja "den senaste tekniken". När sanningen är att de endast säljer ljumma grejer för att få bra marginaler.

Ganska korkat eftersom många som handlar på ONOFF köper på avbetalning och då spelar ju priset mindre roll.

1
Bevaka tråden