Snygga nyheter

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-07-04 13:05

Frågan är om de går att tillverka.

"His modeling is as good as anything they create at Apple," said Paul Kunkel, who has written books on Apple´s and Sony´s design departments. "Unfortunately, he doesn´t seem to care about engineering or manufacturability."
(www.wired.com)

Tyvärr måste ju Apple ta hänsy till innehåll och kostnader också

Vänligen, Ylan

Ja visst är det stor skillnad på den teoretiskt fetaste datorn man kan bygga och en faktisk tillverkningsbar massmarknadsmodell som man dessutom kan tjäna pengar på.

Jag håller inte med Paul Kunkel, även om Acorn Creative gör mycket snygga fantasibyggen så är de fortfarande en bit ifrån Apples mycket mer elegantare lösningar. Ta en titt på hans version av iMacen till exempel - bilden gjordes innan nya ´glob´-iMacen släpptes och världen visste då inte hur den skulle komma att se ut.

Det huvudsakliga problemet med formen var vad man skulle göra av innanmätet, som t.ex dvd-läsaren som inte alls hade en form som harmoniserar med en TFT bildskärm till exempel. I Apples fall valde man som bekant att ha bildskärmen för sig och att låta dvd-läsaren ingå i en halv sfär i botten istället. Jämför dessa två bilder, det känns som om att designern gör det svårt för sig själv!

Sen vad gäller de andra prototyperna tycker jag att det är på tok för mycket kurvor och krusiduller i onödan. Jämför iBookens enkelhet och elegans med "iRocket" som mest ser ut som en korsning mellan en laptop och en albino-hammarhaj.

Annars, grymt snyggt. Jag kan inte producera något i närheten. Men klaga högljutt det kan jag!

Nya iMac med en G3-processor?

Tycker faktiskt inte att iRocket eller "nya" iMac är snygg (menar inte Globe-modellen då).

  • Medlem
  • 2002-07-11 11:49
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Mats ´Venger´ Björnström:
Jag håller inte med Paul Kunkel (...)

Jag håller med Venger som inte håller med Kunkel.
Även om jag inte tycker att G4-globen är så snygg, heller. TiBooken är snygg, nya iBooken är snygg. eMac är ful, gamla iMac är rätt ful men okej, gamla iBooken är tvärful, Quicksilvrarna är faktiskt snygga för att vara stationära.

Men jag vill ha en Cube. Någon som har en över?

Jag funderar också på att skaffa en Cube, den är så djävla läcker.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Patrik Skulski:
Jag funderar också på att skaffa en Cube, den är så djävla läcker.

Såg att det fanns 2 stycken begagnade på http://www.blocket.se - kanske finns dom kvar ifall dom är något för dig - tror den ena kostade 9.000

Olle

1
Bevaka tråden