Jaha var det allt

Tråden skapades och har fått 57 svar. Det senaste inlägget skrevs .
 • Medlem
 • Göteborg
 • 2002-01-07 20:00

Nån mer än jag som väntade sig mer

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2002-01-07 20:01

No more "one more thing" ?!?

Vad är det man säger.. Don´t belive the hype...

Apple levererade precis vad vi väntade oss. Precis det skvaller sajterna har sagt i 1 år.

Jeeeezee...

Besviken trots den nya grymma iMacen. Men man såg hur sned Jobs var på slutet när han nämnde Time Magazine.

Hoppas PowerMacarna kommer i Tokyo. Med G5 :or.

Det var mycket ljud från en liten orkester, tyvärr mest brus.

Den nya iMacen är verkligen cool! Lite besviken dock på att dom inte levererar några uppgraderade G4 :or. iMacen ligger ju nu jämbördes i prestanda med "Pro Maskinerna". Well, well that´s life! Dom fick i alla fall igång en satans hype!

[ 07-01-2002: Meddelandet ändrat av: Thomas J ]

Fan oxå... jag som väntat till idag med attköpa nytt... Och så släpper de inget torn överhuvud taget...grrr

tack till 99mac för en trevlig tillställning på nalen dock...

 • Oregistrerad
 • 2002-01-07 20:32

nä, skumt att det inte kom nån ny "arbetsdator", man undrar om imacen verkligen är tillräckligt bra för tyngre uppgifter, framför allt när skärmen är för liten..

Var så lugna, det kommer nya PowerMac:ar. Min gissning är att den linjen uppdateras om 2-3 månader, med sänkta priser och högre prestanda. Proffsmaskinerna är inte lika beroende av såna här expo-jippon som konsumentmaskinerna är, så Apple har säkert valt att få all tänkbar mediafokus på den nya (ytterst läckra) iMacen genom att inte visa upp allt för mycket nytt samtidigt.

Och maskiner i all ära, men det är programmen som gör susen och iPhoto är ett stort steg framåt tror jag.

Tråkigt att de kom med nya ibookar, enligt mitt högst personliga tycke.

Nu var ju jag tvungen att gå ner i pris på min pismo g3/500, som är till salu under radisarna.

 • Oregistrerad
 • 2002-01-07 20:59

Trist med Times klavertramp, men hur i h-e kan ni vara missnöjda?

Nya iMac är precis hur cool som helst. De gör det igen, det är bara att inse. Den här datorn kommer förmodligen att åstadkomma det första generationens iMac gjorde för 4 år sedan, dvs lyfta hela plattformen ett snäpp. Lär inte vara några problem att slänga på en 17" när de blivit tillräckligt billiga i pris, för övrigt.

Och jag som tyckte de skulle sluta helt med stationära och lägga ut licens på high-end burkar till någon specialist (obs: ej skräpmakare som de förra klontillverkarna)...

Jodå! väldigt cool design! Men varför 2xAGP och 100mhz systembus? Tycker det verkar en aning föråldrat som vanligt när det gäller Apples hårdvara.

Jag är inte missnöjd. Imacen är ashäftig och extremt prisvärd. Men iochmed den så vore det vansinne att köpa en G4 tower nu.

suck... bara att fortsätta vänta... det får man lära sig att stå ut med som mac användare.

Och varför ingen TV-out? Är det jag som missat något? Det verkar ju helknasigt att inte ha det. Borde inte teven vara med bland de där apparaterna i periferin som datorn är tänkt att vara ett nav för? Jag vill inte se på filmer på en liten skärm.

Och skärmen... det tycks mig som det hade varit en strålande idé att göra den utbytbar - det kan inte vara så svårt. Jag hade exempelvis hellre lagt pengarna på en 17"-skärm och köpt den billigare varianten än den dyrare med 15".

Men i övrigt verkar det vara en underbar liten maskin.

Vet någon ifall den har fläkt förresten?

[ 07-01-2002: Meddelandet ändrat av: Jonzie ]

 • Oregistrerad
 • 2002-01-07 21:24

apple skriker det brukar man göra om man ite har något att komma med... nu får dom nog ta upp nävarna och börja fajtas tur att det inte är en tyson i högform som står i andra hörnan

iMacen är iofs rätt snygg och liten men man skall man ju ha den på skrivbordet med tangentbord och en värdelös enknappsmus och ett par högtalare med sladdar och allt

njä med den hypen skulle jag vilja se mer...

 • Medlem
 • 2002-01-07 21:30

Jo jag måste säga att jag väntade mig mer, men nu när man hunnit smälta det lite, så är det sant som många säger, det vore inte så lämpligt att köpa en powermac nu när den nya iMacen kommit. Den var cool, och jag tror det är något som man bara måste se i verkligheten. Jag såg iPoden för första gången in real life idag (jag vet inte tidigt direkt =), och den var mycket mindre och mycket coolare än jag förväntat mig efter att ha sett en massa bilder och filmer)

iPhoto är ju riktigt tufft och grymt smidigt, dock bara testat det lite granna men endå.

samuel - en som längtar tills MW i tokyo

Jag brukar ju vara den som klagar på dom som klagar här på 99mac, men nu ska jag faktiskt erkänna att detta var lite av en besvikelse.

Inte så att jag på något sätt är besviken på vad som visades, iMacen är fantastisk, helt grym sak och mycket dator för pengarna faktiskt. Ren fullträff. iPhoto var också oehört imponerande men nya spännande saker som faktiskt ingen annan erbjudet förut. Och även iBook fick ett välbehövlig storebror och bättre priser.

Om Apple inte på något sätt själva hypat denna händelse så hade jag definitivt inte sagt något ont om det. Men nu känns det ändå som om det var nåt som saknades. Inte ett enda ord om proffsdatorerna. Det var ju ett standardlöfte från typ alla som trodde sig veta nåt, allt vi skulle få första macen på en gigahertz, det var det lägsta typ...

Undrar om nåt blev fel just innan?

Själv så förstörde jag ju lite av överraskningen själv genom att läsa hela Time-artikeln, men jag får väl skylla mig själv för det. Nä, förresten, jag skyller på Time!

 • Medlem
 • 2002-01-07 21:33

Visst ser den nya iMacen skoj ut, men frågan är om den inte är lite för vågad och udda utseendemässigt och riskerar att floppa på samma sätt som Cuben.

Ja... Så var allt över... och visst blev man besviken. Man hade ju hoppats på lite mer än vad som var väntat, med tanke på den här osedvanliga hypen av apple...
Men samtidigt kan jag ju inte säga att jag blev besviken på nya imacen. Tvärtom. Jag blev riktigt impad. Det kändes bara som om nått saknades. Kändes lite kort när allt bara tog slut efter imac-presentationen, inget "one more thing"...
Men men, jag ser som alla andra fram emot MW expo Tokyo... Och G5... *drömmer mig bort* :rolleyes:

Och tack 99mac och alla andra som kom för en väldigt trevlig kväll på nalen. Det här måste ni göra om!

Citat:

Visst ser den nya iMacen skoj ut, men frågan är om den inte är lite för vågad och udda utseendemässigt och riskerar att floppa på samma sätt som Cuben.

Hmmm, det är ju en gammal sanning att innovativa produkter är svårare att sälja i början, men att de kan ge utdelning på sikt. Jag känner också att det finns stora likheter med kuben, fast nu får man ju faktiskt en kraftfullare dator med en platt skärm för en mindre summa pengar (även om det är lite mycket för mig). Kanske har också kuben - eftersom de ju har likheter - berett marken för den nya iMacen. Man kan ju alltid hoppas.

Jag vill ha en skärm på 17" när jag köper en ny dator. Undrar om det kommer att komma en modell med det (eller en utbytbar skärm)?

Citat:

Skapades ursprungligen av: kaj:
Visst ser den nya iMacen skoj ut, men frågan är om den inte är lite för vågad och udda utseendemässigt och riskerar att floppa på samma sätt som Cuben.

Att kuben floppade var väl mer än kostnadsfråga än en designfråga, har inte sett en snyggare dator än kuben. Den nya iMacen är ful i jämförelse (tycker jag).

 • Medlem
 • Gällivare
 • 2002-01-07 22:04

Jag som brukar klaga högst och längst(åtminstone över iPod) känner mig trots allt ganska nöjd, nya iMacen är kanonsnygg, G4 och Superdrive allt jag har önskat! iPhoto har jag dessutom saknat länge!!!

Mindre minustecken för att iPhoto inte kommer till OS9 och att svenska prissättningen av nya iMac är lite i överkant! Litet plus i kanten för att gamla iMacen behölls som instegsmodell, riktigt prisvärd med nya priserna också!

 • Oregistrerad
 • 2002-01-07 22:05
Citat:

Skapades ursprungligen av: Erik Granberg:
Nån mer än jag som väntade sig mer

Nja....

Det beror på. För det första så var keynoten 30 minuter KORTARE än vad som uppgavs ifrån Apple senast samma dag. Ivarjefall ifrån Apple DK. Man uppgraderade det som verkligen behövde att uppgraderas.

Jag är dökär i den nya iMacen och kommer skaffa en själv. Jag bor trångt och en PowerMac känns lite "overkill" för min del. iMacen har det jag behöver ett bra tag framöver. Hemma behöver jag inte dubbla processorer vilket jag inte klarar mig utan på jobb.

Jag tror att den nya PowerMacen var klar för allmänheten, men Motorola har inte lyckats lösa sina produktions problem. Så istället för att som vanligt visa något som kommer om fyra månader, så sparade man den delen till Tokyo då de nya PowerMacarna är mer i fas.

Hade Apple släppt nya PowerMacar så hade det stått i Times artiklen.

Vad måste Apple leva upp på i Tokyo då?

Ny snabb PowerMac.

Snabbare PowerBook.

Rackbaserade servers.

Multiprocessorer i alla??? Mer än 4GB RAM i alla?

Vi får se vad som händer. Men visst var det en underbar iMac med bättre prestanda än jag hade vågat hoppas på...

Tillställningen i Köpenhamn var trevlig och jag får tacka Connection för en trevlig resa. Danska TV-huset var ju kanske spartanskt, men mottagningen var super duper. Kanske hade man kunnat hoppats på att Danska Apple hade haft en iMac att visa upp... Men man kan kanske inte få allt. Dessvärre kändes det som de flesta av de 450 hade hoppats på mer, men det roligaste brukarna brukar ju komma i Tokyo.

En sak som jag gillar är att man uppgraderat iBooken. Nu är den äntligen i en vettig storlek. Man kanske skulle beställa en???

Blev mer och mer sugen på iPoden med för den delen....

/N

kaj: Visst ser den nya iMacen skoj ut, men frågan är om den inte är lite för vågad och udda utseendemässigt och riskerar att floppa på samma sätt som Cuben.

Inte en chans att den floppar. Och det är Apples uppgift att våga sig på saker och ting ingen annan vågar (Cuben var iofs en sådan, men de måste ju ha rätt att misslyckas ibland). Det är det som skiljer dom från resten.

Jonzie: Jag vill ha en skärm på 17" när jag köper en ny dator. Undrar om det kommer att komma en modell med det (eller en utbytbar skärm)?

Vad tror du inte iMacen hade kostat med en sån skärm... alldeles för mycket. Jag tror inte iMacen kommer att komma med en utbytbar skärm, det ingår liksom inte i konceptet. Vill du byta skärm och själv bestämma alla delar så är nog en allt-i-ett-dator inte nåt för dig (men jag förstår att dom nuvarande powermacarna inte känns så attraktiva just nu... :).

Vad gäller utseende så är det förstås svårt att diskutera då det är en fråga om smak, men jag gillar den skarpt faktiskt. Blir nog ännu bättre om man får se den live.

Något som vi fick se live idag här i Umeå var en iPod som en kille hade med sig. Jag har ju varit impad av den tidigare, men som med många andra Apple-prylar så är det först när man ser det IRL som man verkligen förstår hur fantastiskt det är (som Cinema Display t.ex.).

iPoden förresten, var det 150.000 ex den hade sålt i, visst? Där fick alla som klagat på den ("den kommer i alla fall inte att sälja mer än en handfull") så dom teg. Vill ha!

 • Oregistrerad
 • 2002-01-07 22:41

Jag misstänker att de skulle ha lanserat snabbare proffsdatorer men att det blev indraget i sista stund. Just nu känns det som en skum marknad - man vill inte rekommendera proffsmacar, eftersom prestandan inte är prisvärd jämfört med iMacarna, samtidigt som proffsanvändare inte vill ha iMacar som dessutom inte levereras än på ett tag.

PS. Samuel & Adrian - är det min iPod ni syftade på?
PS2. När kommer det bilder från Umeåmötet med namnskyltar?
PS3. Varför inte anordna fler mac-träffar i de där utmärkta lokalerna, mer i leksyfte?

[ 07-01-2002: Meddelandet ändrat av: Rah ]

Citat:

Vad tror du inte iMacen hade kostat med en sån skärm... alldeles för mycket. Jag tror inte iMacen kommer att komma med en utbytbar skärm, det ingår liksom inte i konceptet. Vill du byta skärm och själv bestämma alla delar så är nog en allt-i-ett-dator inte nåt för dig

Det skiljer 5000 inkl moms på Apples 15" och 17". Det är mindre än skillnaden i pris på den billigaste och dyraste iMac-modellen. Med andra ord skulle Apple ha kunnat bygga en billigare dator till mig med en 17"-skärm än vad den dyraste iMacen kostar idag.

Att det inte ingår i konceptet misstänker jag är en av anledningarna till att skärmen inte är utbytbar - för rent tekniskt borde det inte vara några problem. Förhoppningsvis gör Apple en korrekt bedömning i att människor inte vill kunna byta skärm, men jag tror de har fel. Skulle skärmen vara utbytbar skulle iMacen bli som en blandning av kuben och den gamla iMacen - det skulle jag tycka var intressant.

Varför skulle viljan att kunna byta skärm vara en konstigare önskan än att kunna välja mellan CD/RW-läsare och superdrive? Jag tror att en allt-i-ett-dator är exakt vad som passar mig. Viljan att ha allt i ett behöver inte stå i kontrast till viljan att kunna ändra konfigurationen.

Kul tillställning på Nalen även utan några nya PowerMacar. Har sett lite inlägg om att dom nuvarande power macarna inte känns så atraktiva om man jämför med nya (ascoola!) iMacen. Meningen med powermacarna är väl ändå att man ska bygga ut dom på ett flertal sätt som inte går att göra med iMacen, och om man inte har det behovet så är det ju iMacen man ska ha (såvida man inte vill flasha med en dyrare dator).

Btw. Mr. Jobs är en grymt bra talare/presentatör, första gången som jag såg honnom "in actioon".

Rah: Ja det var antagligen din ipod om det var den som låg framme. Vi som var kvar efteråt diskuterade just detta om att vi borde träffas igen på nåt sätt. HUMlab är ju en fin lokal också.

Nästa gång får vi väl ha namnskyltar och laget-runt-presentation...

Jonzie: Ok, så du skulle vilja ha en enkel imac med stor skärm? Tja, det vore ju nåt, fast jag är rädd att det dröjer innan Apple gör nåt sånt. Men jag som sitter varje dag framför 1024 skulle definitivt må bra av lite högre upplösning. Och det där med att skärmen skulle tekniskt sätt kunna vara utbytbar är säkert sant, men som sagt, det är ju ett koncept vi snackar. Med lös skärm så skulle det ju vara mera som en cube, och det vet vi ju alla hur det gick... (fast den var nog bara före sin tid och för dyr)

Macnamus: Du har helt klart drabbats av Jobs berömda RDF *ler* (dvs Reality Distortion Field)!

 • Medlem
 • 2002-01-08 01:11

Rah:

japp det var din iPod (det var du som åt ostbågar va?) GRYMT cool, mycket coolare i verkligheten måste jag säga.

 • Oregistrerad
 • 2002-01-08 01:20

tyckte också det när jag testade en för nån vecka sen.. den känns så äkta! provat ett par andra, typ sony, men dom e både klumpigare, större, fulare, och framför allt plastigare, känns mer som leksaker!

(inlägg 50, yeea!)

Precis som vi sa då vi efter-snackade...så är Appple-produkterna livsfarliga att se på i verkligheten. Man får ett så fruktansvärt "vill-ha" sug att det är svårt att förklara. iPoden gjorde precis det för mig. Jag blir nog så illa tvungen att köpa en...tyvärr.

Bevaka tråden