GeForce 2MX 400

Tråden skapades och har fått 18 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • 2002-09-07 00:37

Tjaba...

Någon som vet om ett GeForce 2MX 400 64MB grafik kort som har suttit i en PC fungerar till min G4 500MP.
Vet att GeForce 2MX 400 finns till Mac men är det skillnad på Mac o PC korten?

Ska kanske säga att jag stoppade in det och datorn startar och jag får upp bild men efter en liten stund i uppstarten stannar burken. Kör 10.2

Hoppas nån vet annars e det väl bara att kasta det...
PJ

Du måste med all sannolikhet flasha det med en ny ROM, kolla litet i spel- och tillbehörsforumen.

Jag sitter med ett "PC" GF2MX-kort, men känner ingen som har ett PCI-grafikkort i sina datorer (man skall ha bägge korten i samtidigt)... så jag har inte kunnat flasha än.

 • Medlem
 • Malmö
 • 2002-09-07 04:17

Jag kan berätta av egen erfarenhet att jag flashade utan att ha ett extra pci-kort i pc´n (om det var det du syftade på). Programmet nvflash har bara två funktioner. Flasha till Mac eller flasha tillbaks till pc och man aktiverar dessa funktioner genom att trycka på 1 eller 2.

Tänkte dra lite tips för dom som är sugna. Tycker överlag att infon man hittat på nätet är lite halvdan. Så här gjorde iallafall jag:

1. Gå in på den här länken och ladda hem den komprimerade diskimagen och programmet Winimage. Detta göres med fördel på en pc. Diskimagen innehåller en bootdel, programmet Nvflash samt version 1027f av romen, som gör att kortet funkar på macen.

2. Använd den nedladdad diskimagen med Winimage och kopiera till en tom diskett. Winimage fixar hela biffen så att allt hamnar på rätt ställe och ser till att det går att boota från disketten. Här ska man alltså inte bara kopiera filerna i diskimagen till en tom diskett.

3. Stäng av pc´n, plocka ut det befintliga grafikkortet, anslut alla viktiga sladdar inklusive bildskärm till grafikkortet.

4. Stoppa i disketten (ej skrivskyddad) i pc´n och sätt igång den.

5. Nu kommer du att få se en text där det står att Windows98 håller på att starta. Det gör det inte... Istället kommer du till en dosbaserad version av programmet Nvflash, som är den mjukvara som används för att ersätta en befintliga romversion.

6. Välj det alternativet där den befintliga romen backas upp och ersätts med romen som finns på disketten. Om allt går rätt till så ska det komma upp lite information om vad programmet sysslar med och om operationen lyckades. Om skärmen blir svart och lamporna ovanför det numreriska tangentbordet blinkar i olika intervaller så har flashningen lyckats. Om så är fallet, gå vidare till punkt 10. Annars, läs vidare.

7. Ok, så det funkade inte. Kanske du fick felmedelandet att EEPROM´en inte överensstämde eller var inkompatibel. Då får du troligtvis testa att köra med någon annan version av nvflash. På sajten som finns länkad ovan finns lite olika versioner. När jag skulle flasha ett GeForce2MX 400 så var jag tvungen att använda version 4.13. Ladda i såna fall hem programmet, i med disketten i pc´n och ersätt programmet NVFLASH.exe med den nya filen. I fallet 4.13 så heter programfilen nvflash413.exe så du gör bäst i att döpa om den innan du kopierar över den till diskett.

8. Jaha, EEPROM´en var det inget fel på men när programmet skulle utföra det sista momentet så var det något som inte stämde. Två olika substrängar som inte stämmer överens. Attans. Som tur är har programmet ett litet inbyggt kommando som struntar i om dessa två strängar inte överensstämmer. Vad du måste göra är att öppna filen 1.bat (vill jag mig minnas) i notepad och lägga till kommandot -u i raden där flashningen anropas. Jag har för mig att jag lade till funktionen efter själva filnamnet. Ja, du ser när du själv är inne och mekkar.

9. Gå tillbaks till punkt 3.

10. Hurra! Ditt kort har flashats. Nu ska du stänga av pc´n, dra ut strömsladden, ta ut kortet och sätta i det i din mac. Om du mot förmodan sätter på pc´n så ser du att det visas inte längre någonting på skärmen. Det är för att numera finns en Mac-rom på kortet. Skulle du någon gång vilja flasha tillbaks pc-romen till kortet så finns den på disketten. Det är bara att boota från disketten med ditt macflashade grafikkort i, vänta på att diskettstationen ska sluta tugga och trycka på 2 (som sagt, har jag för mig. Ni får kolla upp vilket av alternativen som är rätt och skriva ner det).

11. Boota upp din mac i OS 9 med GeForcekortet i. Får du bild? Perfekt. Kan du bara välja 640x480 i upplösning? Mindre perfekt. Ladda hem NVidia-drivrutinerna från exempelvis versiontracker.com. Vad som händer när du försöker installera dessa är att installationen säger att de inte fungerar med din dator. Det gör de visst. Ladda hem Tome Viewer och dra filerna till din tilläggsmapp och starta om datorn. Nu ska du kunna välja mellan en massa upplösningar och uppdateringsfrekvenser.
Kör du MacOSX så behöver du inte bry dig om denna punkt då systemet redan har stöd för GeForcekort, vare sig de är PC-varianter eller "riktiga" Macversioner. Kruxet med MacOSX är att du inte kan flash kortet till den senaste romversionen, vilket jag tar upp i nästa punkt.

12. Ladda hem nvromen från gargleblaster.org. Starta upp i Mac OS 9, stuffa upp den nedladdade filen, öppna mappen och dubbelklicka på filen "flash" vilket öppnar upp AppleScript-editorn. Exekvera scriptet. Blir skärmen svart i ca 5-10 sekunder så har allt gått rätt till. Starta om datorn igen och kolla i Apple System Profiler om du har version 1045f av romen på grafikkortet. Om du kommit så här långt har du förmodligen det.

13. Gratulerar. Du har nu en dator som räcker i fyra veckor till. Prestandaökningen märks men kanske inte så kolosalt som man hade önskat. Visst går det bra att spela Quake, MOHAA osv i sjysta upplösningar med en massa lullull påslaget och visst känns OS X rätt så mycket smidigare men man trillar inte direkt av stolen. Kanske du skulle prova att flasha ett GeForce4 MX istället?

Hoppas att tipsen har hjälpt er lite på vägen. Jag kan inte lova att det fungerar för er men det funkade utmärkt för mig på ett ASUS 7100 GeForce2 MX 200. Försökte även med ett Leadtek GeForce2 MX 400 Winfast och lyckades faktiskt flasha det men fick en massa ränder på skärmen när jag satte det i macen. Hjälpte inte att uppdatera till romversion 1045 heller. Vill även påpeka att kortet sitter nu i min G4´a 400Mhz Gigabit ethernet och trots att den bara har 2xAGP så funkar kortet felfritt. Så nu vet nu...

Pajjar ni era grafikkort så skyll inte på mig.

Lycka till!

Mycket bra beskrivning Organ! Ett skolexempel på min ära.

 • Avstängd
 • 2002-09-09 12:56

Moderator, Klistra tråden! Du gör det så lätt så till och med min syster skulle klara av det

*ska genast sno tillbaka kortet från grannen*

Tack bäste herr/fru Organ.

 • Medlem
 • 2002-09-09 16:18

inte för att jag kan mäta mig med svaret från Organ men jag har faktiskt gjort det. på en dual 500 precis som du har och med ett exakt likadant kort.
först så testade jag om det funkade utan att flasha vilket skulle fungera enligt någon hemsida. men det gjorde det inte.
hursomhelst så fick jag det att fungera efter ett tag. tyvärr hann jag aldrig testa datorn i 10.2 innan jag sålde den. men det va lätt värt 1200 spänn eller vad det kostade.

/majk

 • Oregistrerad
 • 2002-09-20 15:00

en fråga.

det står att minsta kravet är en g3:a.

är det någon som provat att sätta in ett flashat pci grafikkort i en tidigare burk. exempelvis en g3-uppgraderad 8600:a?

Kunde inte hitta något svar någonstans.

Någon som vet?

 • Medlem
 • Karlskrona
 • 2002-11-01 21:39

En ny fråga:
När jag skulle flasha mitt GeForce stod det ngt om "command line error". Jag som inte ens skrev en egen command line i NVFlash...
Vad sjutton ska man göra? Ngn som har rätt filer som vill dela med sig??

 • Medlem
 • Karlskrona
 • 2002-11-02 15:42

*djup suck*
Lyckades äntligen flasha kortet men funkar det? NÄE! Asså varför ska det ALDRIG funka för mig!! Det e ett ASUS AGP-7100 2 MX (som alla andra lyckats med) dock inte ett MX200/MX400 (ska väl inte spela ngn roll elle?
J*vla skit! Jag ska f*n i mig köpa ett testat Applekort istället!!!!!
*surar*

 • Medlem
 • Karlskrona
 • 2002-11-03 18:55

Ah! Fick det att funka (sk*ter fullständigt i att jag sitter i denna tråd å pratar med mig själv!). HURRA FÖR MIG!

Hur fick du det att fungera till slut?

Notera att Apples drivrutiner stinker. Du får bara ut 32 MB vram trots att du har 64 mb. (iaf i OS X)

Och det är ett problem som andra har också, inte bara oss med flashade kort.

I Linux (Mandrake) så fungerar det dock fint (den rapporterar att man har 64 MB vram.

 • Medlem
 • Karlskrona
 • 2002-11-04 00:17
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Jon Adolfsson:
Hur fick du det att fungera till slut?

Valde den senaste ROMen för GeForce 2MX först (vilken inte funkade). Testade därefter med den första och uppdaterade senare i OS 9 til 1.045f (tror jag den hette). SoF2 rullar finare nu!
Men har jag begripit det rätt behöver man inte göra ngt i OS X? Det funkar nu men kan man inte "tweaka" lite mer??

 • Medlem
 • Karlskrona
 • 2002-11-04 00:19
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher:
Notera att Apples drivrutiner stinker. Du får bara ut 32 MB vram trots att du har 64 mb. (iaf i OS X)

Och det är ett problem som andra har också, inte bara oss med flashade kort.

I Linux (Mandrake) så fungerar det dock fint (den rapporterar att man har 64 MB vram.

Jag ahr bara 32MB på mitt kort (tror det e ett av de första ASUS 2MX som gjordes, inget MX200/MX400) men funkar gör det nu och mitt gamla Rage 128 Pro e numera pensionerat!

 • Medlem
 • 2002-11-04 08:34
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher:
Notera att Apples drivrutiner stinker. Du får bara ut 32 MB vram trots att du har 64 mb. (iaf i OS X)

Och det är ett problem som andra har också, inte bara oss med flashade kort.

I Linux (Mandrake) så fungerar det dock fint (den rapporterar att man har 64 MB vram.

jag fick minsann ut 64 mb på mitt kort. det stod det i apple system profiler iaf.

/majk

 • Oregistrerad
 • 2003-01-02 15:44

Har nu utan problem flashat ett "ASUS 7100 GeForce2 MX 200" enligt Organs instruktioner ovan.
(Tack Organ).

Kortet jag har är även utrustat med TV-ut, någon som vet vilken ROM man skall använda för att få TV-ut kontakten att fungerar? Om det går?

Den ROM jag använder nu är "1054F"

/ Perry

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: majk:

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher:
Notera att Apples drivrutiner stinker. Du får bara ut 32 MB vram trots att du har 64 mb. (iaf i OS X)

Och det är ett problem som andra har också, inte bara oss med flashade kort.

I Linux (Mandrake) så fungerar det dock fint (den rapporterar att man har 64 MB vram.

jag fick minsann ut 64 mb på mitt kort. det stod det i apple system profiler iaf.

/majk

Fubbo!
Det är inte bara jag som har problemet. Utan en del med "Mac Geforce" kort som också bara får ut 32 MB Vram trots att dom har 64 MB..

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Perry:
Har nu utan problem flashat ett "ASUS 7100 GeForce2 MX 200" enligt Organs instruktioner ovan.
(Tack Organ).

Kortet jag har är även utrustat med TV-ut, någon som vet vilken ROM man skall använda för att få TV-ut kontakten att fungerar? Om det går?

Den ROM jag använder nu är "1054F"

/ Perry

Det går inte. Om ingen skriver programvara som stödjer video ut.

1
Bevaka tråden