Stum grå G3

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2002-07-20 23:44

Har en G3 300Mhz där ljudet har lagt av, allt annat fungerar.!

Är det någon som har något tips vad det kan vara eller var man kan få tag på ett ljudkort?

Undrar
Bengt

  • Oregistrerad
  • 2002-07-21 00:25

Zappa P-Ram så löser det sig nog. Håll ned detta vackra ackord:

Shift + ALT + Äpple + R + P (och starta om).

Låt start D-50´n spela sitt ackord en tre fyra gånger. Se´n ska det nog funka igen. För du hör väl startljudet åtminstone?

  • Oregistrerad
  • 2002-07-21 12:12

Nej jag hör inget ljud vid start eller senare.
Går jag in på Bildskärmar & ljud så finns inga inställningar att göra.
Kör jag TechTool, Audio-test så medelar den varningsmärke på alla tester.

Jag lutar mer åt att Ljudkortet är dött!

Bengt

  • Oregistrerad
  • 2002-07-21 12:36

Hur ser det ut på moderkortet? Inga tendenser till att det luktar bränt? När skedde det? Small det till då den blev tyst?

  • Medlem
  • Kalmar
  • 2002-07-21 15:28

Hade en G3/desktop, vars ljud bara fungerade
när jag lyssnade genom "ljud ut", fick byta moderkort...

Är det en beige G3? I så fall sitter ju ljudkretsarna på "personlighetskortet". Testa att öppna datorn, lossa kortet och sätta tillbaks det ordentligt igen.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Jenkan:
Är det en beige G3? I så fall sitter ju ljudkretsarna på "personlighetskortet". Testa att öppna datorn, lossa kortet och sätta tillbaks det ordentligt igen.

Jupp, stämmer! Har varit med om flera beiga G3:or där personlighetskortet där ljudkretsarna sitter, siiter löst och behöver tryckas dit ordentligt. Man får ta i ganska bra för att det sen ska sitta. Skruva åt skruvarna hårt.

  • Oregistrerad
  • 2002-08-22 20:10

Tack för hjälpen, det var precis så.
Nu har jag haft tid och kolla ljudkortet och det hade vickat upp sig så det inte fast i hela sin längd.
Allt är frid och fröjd.

MWh
Bengt

1
Bevaka tråden