Hårddisk på G3, BV till G4 Qvicksilver

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej, Jag är mycket tacksam om någon kan hjälpa mig med nedanstående problem.
Jag har monterat en ATA hårddisk som satte på G3 BV till G4 som andra enhet i läget 3 på ATAenheten. Men datorn kan inte starta efter monteringen. Det visar bara symbolen "? ". Läste noga instruktionen men där står ingenting om konfiguration eller inställningar.
Behövs det sådarna? Ber om ursäkta att jag ställer en sodan enkel fråga. eller denna håddisk ej kompatibel med G4?

Tack! från Tokyo

Den "första" disken på ATA-kedjan skall konfigureras som "master".
Den "andra" disken på ATA-kedjan skall konfigureras som "slave".
Detta görs genom att flytta en eller flera jumprar på disken.
Kontrollera om "läget 3" verkligen = Slave.
Kanske är det detta du behöver ändra för att det skall fungera.

[ 23. februari 2003, 15:09: Meddelandet ändrat av: Petter M ]

Hej Peter M,

Tack för din hjälp. Jag har förstått att det krävs juprars inställnigar.
Gått i IBM´s hemsida tog reda på hur skulle man ställa in. det står två olika heading system, 16 logical och 15 logical. Är inte lätt!

från Tyo

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: från Tokyo:
Hej Peter M,
Tack för din hjälp. Jag har förstått att det krävs juprars inställnigar.
Gått i IBM´s hemsida tog reda på hur skulle man ställa in. det står två olika heading system, 16 logical och 15 logical. Är inte lätt!

16 logical head - Slave, skall du ställa jumprarna på.
Gissar att du redan testat

[ 23. februari 2003, 23:15: Meddelandet ändrat av: Petter M ]

1
Bevaka tråden