Köra Windows spel på Mac!

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Detta är inte direkt något som går just nu, men det kan mycket väl bli så i framtiden. Utdrag från press release på E3 mässan:

Citat:

quote:"TransGaming Technologies, in partnership with Transitive Technologies, unveil their game-porting technology that can allow Windows-based x86 games to be simultaneously released onto multiple platforms. These include the Sony PlayStation 2, Apple Mac OS, set-top boxes, PDAs and wireless devices."

TransGaming har redan nu mjukvara som gör att man kan spela Windowsspel i Linux. Det fungerar fantastiskt bra, och detta går igenom så är jag fullt övertygad om att man kommer kunna spela Windowsspel på sin Mac.

Det har varit mycket diskussioner om att TransGaming skulle vara negativt då företagen kanske inte anstränger sig att porta spelen om det går att köra dem perfekt med en emulator... men det är ju kul att spela spel som aldrig annars skulle gå att spela på någon annan plattform än Windows.

Så här ser t.ex. Max Payne ut:

  • Medlem
  • Piteå
  • 2002-05-26 23:12

låter ju kanon!

  • Medlem
  • 2002-05-26 23:47

Snälla, länka bilder istället. Det ser för djävligt ut, ifall man inte surfar i fullskärm...

Annars verkar ju grejen bra, om nu folk inte gör Macversioner.

Hmm, den där bilden har absolut inget med Transgamings Dynamite-system att göra, det körs bara i Wine (win-on-linux program som gör det möjligt att köra windows-program i ett fönster i linux för x86, precis som Mac-on-linux gör det möjligt att köra mac-program på linux på ppc-datorer)

1
Bevaka tråden