• Medlem
  • Stockholm
  • 2001-09-01 16:06

Konventionella spel i all ära. Visst, jag tycker det också är kul att ge järnet på en bilracingbana, jaga fiender och monster i slottsruiner, bygga nya riken i outforskade dalgångar och länka mig fram i mystiska världar bland finurliga maskiner och knepiga pussel. Men det finns ju en hel del andra häftiga upplevelser att fylla sin dator med. Här kommer några personliga tips från CD-romvärlden:

Peter Gabriels "XPLORA" och "EVE"
Om man gillar den här mannens genialt bra musik och texter är det bara en ursäkt för att också besöka hans värld av tankar, musikaliska experiment och lek med ny teknik. Dessa två CD-rom:er är fyllda av experimentlusta och kreativa överraskningar. En värld av ljud,bilder,filmer och många funderingar... Här kan du mixa hans musik och besöka en av världens mest avancerade inspelningsstudios - du kan lösa bildgåtor och olika pussel med anknytning till texter och händelser. Ett lekfullt medialt uppslagsverk och en fascinerande resa genom vårt medvetande. Man har med dessa två skivor testat gränserna för vad som går att göra av en liten silverskiva.... visserligen börjar de nu få några år på nacken, men de håller än och är väl värda ett "besök" !!!

THE CEREMONY OF INNOCENCE
Prisbelönt digital litterär upplevelse på CD-rom.
Som att läsa en fantastiskt bra bok! Men för att komma vidare i berättelsen måste du lösa några fantasifulla bildgåtor i form av vykort (!)... Vackert formgiven och välproducerad med kända röster av Isabella Rossellini och Ben Kingsley. Berättelsen om Griffin och Sabine och hur deras två vägar skulle mötas...

Har någon bra tips om andra fantstiska digitala upplevelser utanför den konventionella spelvärlden ?!

[ 01-09-2001: Meddelandet ändrat av: Clavius ]