Tittar du på Macbarometern när du ska köpa mac?

Tråden skapades och har fått 29 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

MacWorld driver Macbarometern som jämför priser för ett tiotal återförsäljare.

Använder du den eller har du använt den själv??

hmm...konstigt. Jag trodde MacBarometern var väldigt populär!

Jag tittar varje dag. Så ofta jag kan faktiskt. Använder den alltid vid mina macinköp

Jag brukar slänga ett getöga på macbarometern innan jag ska handla Mac. Fast det är sällan jag enbart går på priset.

 • Oregistrerad
 • 2001-05-16 00:09

Visst använder jag Macbarometern, en lysande tjänst på det hela taget. Har dessutom försökt få Pricerunner intresserade av ett Barter-deal med Petter, men dom verkar inte ha nappat.

 • Medlem
 • 2001-05-16 19:52

Nej, jag använder den inte eftersom det är så få priser som jämförs. Det finns andra butiker som är både billigare och dyrare.

 • Medlem
 • Sundsvall
 • 2001-05-16 21:34

Jag kollar inte Macbarometern utan vänder mig direkt till "min" Appleaffär. Dom ställer upp när jag har problem så då känns det rätt att handla där också.

personligen tycker jag att barometern inte gynnar branschen... alla kan ju fundera på varför så många åf´s har konkat senaste åren... är det för att man tjänat tillräkligt på det man säljer? näääää...

synd att folk inte kan förstå att marginalen på den fetaste g4-datorn som existerar är typ 500kr... bort med barometern och fram med återförsäljare som existerar! WORD!

Citat:

Skapades ursprungligen av: Nobbe:
Nej, jag använder den inte eftersom det är så få priser som jämförs. Det finns andra butiker som är både billigare och dyrare.

Skulle gärna vilja ha dina tips på vilka butiker som är billigare på Macar, än de bästa priser man hittar på MacBarometern.
Gärna länkar till de butiker som har priserna på webben, så man kan kolla själv

Citat:

Skapades ursprungligen av: bigmac:
personligen tycker jag att barometern inte gynnar branschen... alla kan ju fundera på varför så många åf´s har konkat senaste åren... är det för att man tjänat tillräkligt på det man säljer? näääää...

Visst har det blivit hårdare tider i branschen de senaste åren. Det gäller ju hela detaljhandeln överlag.
Och marknaden styr som vanligt

Citat:

Visst har det blivit hårdare tider i branschen de senaste åren. Det gäller ju hela detaljhandeln överlag.
Och marknaden styr som vanligt

Tja... så kan man se på det. Här är det dock fråga om reglering. Problemet är att kunderna stirrar sej blinda på en 500kr hit eller dit på en 20 000kr-dator, och när de köpt den på det absolut billigaste stället så vill de dessutom ha gratissupport.

Inom 2 år finns MAX hälften av dagens Mac-åf kvar i branschen. Jag tänker inte nämna nåra namn, men det finns utsatta företag som redan nu är på "fallrepet". Ett annat troligt scenario är att färre kommer sälja till privatkunder. Räkna med att inWarehouse, stormarknaderna, applestore och kanske någon åf till kommer bli de enda privatkundssäljarna i framtiden (ensamföretagare som dealar mac kommer dock alltid finnas - men sådana kan aldrig ha den lagerhållning som stora åf har kapacitet att ha). Allt detta kommer bero på att kunderna bara koncentrerar sej på priset, plus att apples produkter är feta lågmarginalprodukter... det kommer bara sluta på ett sätt - med en krash (vilket redan håller på: Cursor Data, Helio (hej martin), M. Direkt, Macdata, instant data + många fler.

Fortsätter konkurslistan:

- Comit Apple Center
- Heliogruppen (danska delen)
- Avancera Apple Center
- Macgruppen i Falun Apple Center
- MacSpecialisten

Och dom där Connection gjorde väl rekonstruktion

>Och dom där Connection gjorde väl rekonstruktion

Har för mig att det var så att svenska Connection bröt sig ur det danska företaget och bildade Connection Sverige AB, som inte gjort rekonstruktion,
eller hur var det nu?

[ 17 Maj 2001: Meddelandet ändrat av: Petter Mårtensson ]

5 spänn på att följande företag är borta eller starkt eftersatta om 2 år:

Macdata
Core
PowerPC

[ 17 Maj 2001: Meddelandet ändrat av: Administrator ]

äh, priserna på äldre burkar är ju helt överskattade - ska jag berätta vad en 8100 är värd? noll.

Tjena,

Benjamin, du och jag kanske är de enda som är vakna och tillräckligt tråkiga för att sitta och skriva inlägg såhär en fredagskväll vid 12-snåret...

Själv diggar jag Macoteket. Jag köper nästan ingenting själv utan mest till företaget... men de är snabba, trevliga, kunniga osv. (jag vet att det är en och annan på detta forum som jobbar där, så jag försöker fjäska lite på samma gång!)

Jämför det med PC-månglarna på InWarehouse, dessa ulvar i fårakläder och MacW vinner med typ 10-1 (3-0, 1-0, 6-0)

Vi hörs,

Christian

Jo Christian, skulle tro det - kom hit för första gången idag och har mest ägnat mig att vara obstinat.. nåja. kan va kul det med. Ses, Hej

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2001-05-23 08:57

8100 värd noll? nej nej benjamin.. fattar du vilken bra brännarstation, printerserver, klocka.. en 8100 kan vara.. jag kan nog utföra exakt samma jobb jag gör nu även på en 8100.. om jag får klocka upp den och pyttsa in mer ram.. och jag är grafiker..

Tjena,

En 8100 kan man också använda till:

blomkruka
solskydd
bokstöd

Men helst bör man skänka den till någon organisation som ser till att den kommer till användning i den s.k. tredje världen.

Vi hörs,

Christian

ps. Detta inlägg är ju en bit ifrån den inledande frågan, men, men... ibland måste de skrivas oxå!

Offertgenerator - kan det vara något för MacBarometern??

Den använder du när du vet vad du ska ha - och är redo för att köpa. Skapa en virtuell offert och den skickas automatiskt till alla återförsäljare.

Bra/dåligt?

Nej, snälla Martin (och Petter), låt oss slippa detta. Återförsäljarna har tillräckligt många som begär okynnesofferter redan...

 • Medlem
 • International user
 • 2001-06-01 23:58

Vad sägs om att Apple slänger in en reklam om dagen på TV4? Vafan, fjällbrynt syns mer än Apple här i Sverige! Jag har bara sett Apple på 4an en gång och det var med think different reklamen under 1900-talet...
Annars kan man ju få en glimt av dom i femman och ZTV... Skamligt apple... Btw, i en "halvstor" stad som Västervik (ni vet, 25.000 invånare, visfestivalen...) som jag bor i tycker jag att det borde finnas mer än ett 20-tal Macare.... Och alla utom två av dessa 20 personer är i min släkt tack vare mig...

(Woops, missuppfatta mig inte, jag har inte fått ett 20-tal barn )

[ 02 Juni 2001: Meddelandet ändrat av: Zaphod ]

 • Oregistrerad
 • 2001-06-02 02:08

Hmm jo jag har sätt kanske 3gånger reklam för apples macar :(, borde vara mer tycker jag med, som du sa små städer har brisst av alternativ till pc. Ett alternativ till reklam hade att skänka mig en ny iBook och så lägger jag upp en banner på min webbsida när den är klar men tror inte de vill byta.

Trot om ni vill...
För ca. 4 år sedan skickade jag ett dokument till Apple där jag föreslog att de skulle använda sina marknadsföringspengar till att öppna butiker i de största städerna.
Butikerna skulle inredas som hem, SOHO och kontor.
Funtioner som används i miljöerna skulle finnas på datorerna.
Säljarna i butiken skulle även jobba med att besöka tex. skolor.
Priserna i butiken skulle vara högre än vad ÅF säljer för. Det primära skulle vara att visa Macar till allmänheten.
Butikerna skulle naturligtvis ha bästa möjliga läge.

Jag påstår inte att det Apple nu gör är p.g.a. mig men man vet ju aldrig.

 • Oregistrerad
 • 2001-06-04 12:42

Tro´t om ni vill...

För cirka 5 år sedan skickade jag ett brev till Apple där jag tyckte de skulle bygga en ny kool dator, som var BILLIG och som kunde få folk att köpa en Mac igen. Jag hade med några designförslag, framför allt tyckte jag de skulle ha en svart SE/30-liknande modell med färgskärm och koola features. Se´n ringde de från Apple i Sverige å erbjöd mig jobb, men inte tillräckligt bra betalt...

Ett tag senare kom iMac... Vem vet, de kanske "lånade" några idéer från mitt brev.

 • Oregistrerad
 • 2001-06-04 12:43

PS. Det var på den gamla goda tiden då adressen leadership@apple.com användes...

Jag är ansvarig för iMacen, i stort sett i alla fall.

T om fått svar från Steve Jobs (om det nu var han) när jag mailade honom på pixar adressen.

 • Oregistrerad
 • 2001-06-06 11:29

Jag är ansvarig för Sverige - i stort sett i alla fall. Tro mig, jag har t om sett kungen! :rolleyes:

Jag tittade som hastigast på den när jag skulle handla powerbook men den kändes inte tillräckligt komplett.

 • Oregistrerad
 • 2001-06-06 17:11

Kollar alltid på Macbarometern innan jag skall köpa något nytt. Brukar handla på PowerPC då de är bland de billigaste i landet, och de ger en bra service om du får problem.

Är det en garantifråga för Apple lämnar jag in det till MacForum i Göteborg där jag bor. Som auktoriserad Appleåterförsäljare är de tvungna att ta emot Apples kunder.

Skillanden mellan MacForum och PowerPC på de dyrare Power Macarna kan vara 2000-3000 kronor plus moms. Det är inte kattskit precis.

1
Bevaka tråden