Vad är en 1GB Iomega Jazz drive värd?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vad är en begagnad 1GB Iomega Jazz drive (extern) värd på andrahandsmarknaden? Den typ jag menar är i en plåtlåda modell d2, men även den lite mer portabla i plastlådan vore intressant att få en prislapp på.

Vad skulle du själv ge för en sådan (förutsatt att du behövde en - inte bara köpa för skoj skull).

Tacksam för svar!

Jag tror att många övergav JAZ och ZIP när CD-R brännarna gjorde sitt inträde.

Det gäller bara att hitta en kund som fortfarande använder JAZ... (tryckerier??)

  • Oregistrerad
  • 2001-07-14 16:56

Om du skall sälja en, försök på musik/studio siter, tex.MM (musikermagasinet) Dom är väldigt bra till samplers och många använder dom så. Värde, vet inte så noga, nån tusenlapp med några diskar.

Paradoxalt nog kan man få mera för JAZ-plåtlådan (d2-n), den gamla beigefärgade för 1GB-skivor, än för de senare mörkblå plastvarianterna för 2GB-skivor. Det är något konstruktionsfel på plastvarianten, som visar sig efter en tids användning, som gör att den nöter ner skivorna, med ideliga omformateringar som följd. (Man måste göra djupformatering, inte snabbvarianten, och de kan göras endast på en pc!!!) Plastlådorna klarar inte att man jobbar på dem, för då nöts diskarna ännu värre, man måste lägga över filerna på datorns HD. För ett par år sedan köpte vi 45 st plastvarianter på jobbet, ingen funkar idag... De äldre, plåtlådorna, däremot bara knallar på. Detta har gjort att plåtvarianterna är rätt eftertraktade av musik- och tryckbranschen, du får nog räkna med cirka 1.000 - 1.200 kr.
Plastlådan kan du säkert få billigt...:-)

1
Bevaka tråden