iTablet

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det verkar som om det håller på att bli poppis med så kallade touchscreen tablets, eller webpads. En dator som består av en platt tryckkänslig tavla som skärm och ingenting mer. Sen kan man trådlöst koppla upp sig mot internet för att surfa/kolla mail.

Det slog mig att detta verkligen låter som något för Apple. Några anledningar:

1. De skulle kunna använda sig av gamla G3 processorer som snart är alldeles för omoderna till annat

2. Jaguar innehåller handskriftsigenkänningen från Newton, som de flesta experter anser är den bästa som finns tillgänglig.

3. Ännu en medlem i Digital Hub familjen?

Sen kan man ju fråga sig vad den ska innehålla för att inte konkurrera allt för mycket med iBooks och iMacs.

Ciryon

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-09-16 12:56

Mickeysoft har ju en sådan på gång också.

Mer snack/rykten om en Apple-tablet:

http://www.pbs.org/cringely/pulpit/pulpit20031127.html

Ciryon

  • Oregistrerad
  • 2003-12-04 02:06

Ett problem är att nästan ingen köper Tablet PCs - det har varit en fett flopp så här långt.

Problemet med Tablet PC är att det än så länge inte finns en "killer app" eller "killer use" som kan driva försäljningen. Vill man ha en mobil dator så fungerar en vanlig bärbar helt enkelt bättre med sitt tangentbord. Koppla in ett tangentbord till en tablet och det problemet är löst, men då har man istället två saker att släpa på...

Så, vad ska man ha en tablet till egentligen?

Kontorsarbete, CAD, grafik och liknande görs nog bäst på en stationär maskin även i fortsättningen. Sen finns det en hel del användningsområden där man kan använda en tablet men som lika gärna kan göras med en bärbar. Den tryckkänsliga skärmen ger dock en tablet en annan sorts flexibilitet.

Surfa? Infopad? Kolla TV-tablån i soffan? Om det är det enda som maskinen är kapabel till så måste priserna ner rejält, för jag skulle inte betala de nuvarande för en maskin med en så begränsad funktion. Vore i.o.f.s. trevligt att surfa 99mac tillbakalutad i soffan med en kopp te inom räckhåll.
2-3000kr för en gammal iBook (dasslock) låter inte så dumt i det sammanhanget.

Ett område som jag tror skulle kunna bli stort är spel. Inte spel som kräver bägge händerna som Quake utan spel som kan skötas med enbart en mus, som strategispel. Hur häftigt vore inte det att kunna peka med fingret och se sina trupper flytta på sig? Och man ska naturligtvis inte glömma klassiker som schack. Hundra brädspel under armen? Inga problem! Dessutom finns det möjligheter med nätverksspel och wi-fi. Ett rum, några stolar och vips så man har ett LAN-möte.
Att spelare inte är skygga för att spendera pengar på sina maskiner är väl ett välkänt faktum, dock så är den begränsade uppgraderbarheten ett problem. Tillverkarna får även se till att maskinerna är något stryktåliga om spelare ska ha hand om dem...

Om tablets ska bli en succé så måste vissa saker ordnas. På tekniksidan måste batteritiderna förbättras, vikten måste ner eftersom det är meningen att man bär på den mer och tekniken måste bli billigare. Inom dessa kriterier tror jag att Apple skulle kunna göra bra ifrån sig.

Men sen återstår den stora frågan: vad ska man ha den till? Finns det ett område som är stort nog för att verkligen kunna driva försäljningen? Måste Apple sticka ut hakan och själv skapa en nisch där tablets fungerar?

Det jag kan se Apple göra (och helst vill se Apple göra) är att helt enkelt ta bort skillnaden mellan PC, bärbar och tablet. Bara att få ihop PC och tablet vore nog. Tänk er en kombinerad iMac och iTablet. Då får man automatiskt ut tablets i hemmen och folk slipper välja mellan funktionalitet.

Köp en iMac, få en iTablet på köpet! Köp en iTablet, uppgradera till en iMac senare!

Men vad gör man med en 20" tablet?

/Hec
*som kan se framför sig den dag då Steve efter att ha visat upp en ny iMac, till publikens stora förundran, helt sonika rycker loss skärmen och fortsätter med demot som om inget hade hänt*

  • Oregistrerad
  • 2003-12-04 12:37

Saxat från MacMinute

Steve Jobs: No plans for Apple tablet or PDA
June 3, 2003 - 12:46 EDT At the D: All Things Digital conference last week, Apple CEO Steve Jobs said that his company has no plans to introduce a tablet Mac or Apple branded PDA, according to MacUser UK: "Jobs said that Apple had taken a look at the tablet -- a notebook computer into which data can be entered by writing or drawing on the screen -- and thinks it is going to fail. Tablets appeal to rich guys with plenty of other devices already, said Jobs, 'and people accuse us of niche markets.' In a similar vein Jobs said that Apple, despite a lot of pressure, was not going to do a PDA. Instead it will continue to focus on the phone as the future of mobile communications."

  • Oregistrerad
  • 2003-12-04 12:41
1
Bevaka tråden