Nya iBook är ett riktigt vrak

Tråden skapades och har fått 23 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jaha, då är det snart dags för vår TREDJE iBook på en vecka!

Den första dog och startade aldrig igen. Gick att boota men hårddisken och bildskärmen startade aldrig. Ok. DOA och fick en ny.

Två dagar senare så slutar iBook:en att ladda på strömadapter. Batteriet tar slut...och död. Sedan laddar den igen på adapter och fungerar som vanligt.

Idag började iBook:en skrika i 120db!! Jag flög ut i vardagsrummet och trodde att flickvännen körde iBook:en i en bandsåg! Vänster högtalare skriker högfrekvent i en nivå som får öronen att skära. Ut med strömsladd och batteri illa kvickt

Detta har nu hänt tre gånger!

Har nu gått in på Apple.com och hittat följande:

http://www.info.apple.com/usen/ibook/

Get Answers to Your Questions:

 What to do when your iBook won´t run on battery.
 Troubleshooting an iBook that will not turn on.
 Troubleshooting an iBook that won´t run from AC power.
 Troubleshooting stuck or non-responsive Keys.
 What to do when your iBook doesn´t recognize USB devices.
 iBook (Dual USB): Eject key does not work with Mac OS X 10.0.1.
 iBook (Dual USB): Mac OS X may not recognize external monitor.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2001-06-26 23:59

Jobbigt...även om det inte låter troligt så kan det vara så att du fått tre måndags ex? Har 7 st på jobbet som tickar på som grayhounds på cola.

Har samma problem provade att kasta ljud och finder prefarna och zappa pram efter tips på macfixit, hjälpte ett tag. Hittade precis en sound update till nya iBooken, dock ej svensk version än, den innehöll apple audio extension ver 1.3.6. Glömde dock att kolla vilken version jag hade i mitt svenska macos innan jag ersatte, får se om updaten hjälper.

[ 27 Juni 2001: Meddelandet ändrat av: Petter ]

 • Oregistrerad
 • 2001-06-27 13:12

Jag hade en iBook på lån för ngn månad sen (den var från USA). Det hände en gång att högtalaren började tjuta, fast det gick bort efter en omstart. Men iaf till engelskt Mac OS så finns det ju en "iBook Audio Update" (lr ngt liknande) som, vad jag vet, tar bort det problemet. Det kanske inte finns till svenskt Mac OS...? Eller inträffar det trots att ni har det installerat...?

Uppdateringen verkar fungera har inte råkat ut för något ljud problem på 2 dagar, enda problemet är att man får några skumma tecken i ljudinställningarna men det beror väl på att jag kör eng. update på svenskt system.

 • Oregistrerad
 • 2001-06-30 16:41

Ni som har nya iBook, är det så att man kan uppgradera cd-romen till dvd sen eller är cd-romen fast löddad eller något sånt skit?

Om du skulle lyckas få tag i en så skulle det nog inte vara några problem men det kan bli mycket svårt. Troligtvis kan dessa bara köpas av auktoriserade Apple-reparatörer och eftersom alla portabla skall repareras centralt nu kan det bli ännu svårare än tidigare.

Ingenting jag skulle våga räkna med alltså...

Hoppas att detta också kommer att gälla Europa...

According to sources Apple has recently changed service status of the PowerBook G4 Titanium and iBook Dual USB from "Return to Depot," to FIP or Field Installable Parts.

Previously any repair to the TiBook or new iBook, no matter how small, had to be done at Apple´s repair depot in Houston, TX. This would mean longer service turnaround times for even simple repairs.

Under the new plan authorized Apple Specialists that have completed training courses on the two new ´Books and that stock a requisite amount of parts can fix the machines at their locations.

Har ganska stora problem med min iBook under OSX. Den krashar ofta. Riktiga krasher asså, frysningar och "kernel panics" och andra "svart skärmar". Händer nästan en gång om dagen. Och ett säkert sätt att krasha den är att sätta den i vila när skärmsläckaren går, funkar alltid. När jag väcker den kommer oftast skärmen fram dock, men den är fryst. Ibland går den inte igång alls, funkar dock oftast med ctrl-commando-power. Fast en gång var jag tvungen att dra ut nätsladd o batteri för att få den att boota om.

Ett annat sätt den krashar på är att muspekaren snurrar, och det går inte att göra någe. Startar procces viewer och den snurrar där oxo, går inte att göra någe, samma med terminalen och alla andra program. Commando-alt-esc funkar inte heller vid sånna situationer så det finns inget sätt att döda något program. Så jag är tvungen att boota om den.

Har jag fått ett måndagsexemplar eller har jag bara otur med min OSX installation? Kan det funka med att installera om den?

 • Oregistrerad
 • 2001-07-08 01:30

Det är givetvis trist när ens nya pryl inte fungerar som tänkt. Jag måste dock nyansera bilden något och meddela att min iBook fungerar alldeles förträffligt på alla sätt och vis. Det är ingen tvekan om att det är den bästa Mac som någonsin byggts, anser jag. En helt otrolig liten dator är det. Jag är helt toknöjd!

Jag kör MacOS X på en ny iBook 500. Funkar suveränt för mig så jag skulle nog testa att installera om.

Om man vill köra OSX på ibooken måste man ha ver. 10.0.4 annars vägrar ibooken att starta upp ur vila. Tyvärr finns bara uppdateringen till den engelska versionen och man vet ju hur hög prioritet svenska uppdateringar har hos apple så det är väl bara att installera ett engelskt OSX.

 • Oregistrerad
 • 2001-07-10 13:45

Det är ju bara att disable´a vilofunktionen när man kör X tills det är fixat.

 • Medlem
 • 2001-07-11 11:35

Är det någon mer än jag som tycker att iBooken blir otroligt varm?

Det går definitivit inte att ha min dator i knät när den varit igång ett tag...

Ja visst värmer det trevligt en frusen sommarmorgon

Men den ska bli så varm, inget att göra någe åt. En tröst är att Titanen blir mycke varmare

Har jag skärmsläckaren på och drar ner OSX i vila så får jag inte upp den igen. Och jag kör US 10.0.4

[ 11 Juli 2001: Meddelandet ändrat av: Fredrik Sigbjörn ]

 • Oregistrerad
 • 2001-07-12 00:19

Maria, man kan ju ordna sig en träplatta, trä leder inte värme lika mycket som plast. Ett litet knäbord liksom...

jag har då inga problem med min ibook 1,2 ghz:) kanske är för jag valde 80gb disk fast ska posta lite saker jag är missnöjdmed senare...

 • Oregistrerad
 • 2004-12-31 06:20

Ursprungstråden är ju mer än tre år gammal! Apple har säkert hunnit rätta till de problemen nu...

2001 var väl ibooken dessutom av "dasslocksdesign"? Alltså en helt annan dator än vad den är idag.

 • Oregistrerad
 • 2004-12-31 14:08
Ursprungligen av Kristofer:

2001 var väl ibooken dessutom av "dasslocksdesign"? Alltså en helt annan dator än vad den är idag.

Den vita 500:an kom maj 2001…

Konstigt att en sån skitdator sålt så bra och alltjämt är poppis

Ursprungligen av Pär:

Den vita 500:an kom maj 2001…

Okey, då hade jag fel

Det borde komma upp någon röd text när det inte skrivits i diskussionen på ett tag – jag vet inte hur många gånger folk har skrivit saker som det är i nutid och inte sett att det var problem för tre år sen

Ursprungligen av Kristofer:

Det borde komma upp någon röd text när det inte skrivits i diskussionen på ett tag – jag vet inte hur många gånger folk har skrivit saker som det är i nutid och inte sett att det var problem för tre år sen

Äsch, det är ju vansinnigt kul när folk lite för snabbt hakar på gamla trådar. Just den här är ju fenomenal; "jag har då inga problem med min ibook 1,2 ghz kanske är för jag valde 80gb disk fast ska posta lite saker jag är missnöjdmed senare..."

tihi

ps. no hard feelings, blodsugare ds.

 • Medlem
 • Sjöbo
 • 2004-12-31 14:41

Haha! Och jag som inte kollade när tråden startades tänkte "Va f-n, alla andra säger ju att iBooken är kalas"?

-- Patrik

Vi behöver nog något som verkligen visar att vissa inlägg är äldre, just nu är ju datumet väldigt litet och grått. Om det är tekniskt möjligt vore det trevligt om äldre inlägg kunde få nån indikation, genom färg eller annat, som tydligt anger att det är till exempel mer än ett år gammalt.

Förövrigt är de allra flesta otroligt nöjda med sina iBook-modeller, men Apples problem har också fortsatt, framförallt problemen med svart skärm på iBook som drabbat många. Men det finns det redan ett tjog trådar om.

1
Bevaka tråden