Hur få bort repa från höljet på TiBook?

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu har jag fått två repor på min PowerBook Titanium (det är mao inte det nya PowerBook-materialet). Det sticker ganska hårt i ögonen, även om det "bara" är på locket som jag fått reporna. Någon som vet om man kan få bort dom, och isåfall hur? Jag har en känsla av att det nätt och jämt möjligen kan gå att minska synligheten av reporna, men det skulle iallafall vara något.

Det är två typer av repor:

1. En 2,5 cm lång repa som inte alls går särskilt djupt, den har inte gått ner till metallen, utan endast repat lacken. Repan är tunn som ett hårstrå eller två. Kan jag göra något åt den månntro?

2. Tre små "hack" som går ner till metallen. Hacken är inte speciellt stora till ytan, kanske 1-2 kvadratmillimeter. Kan det vara så lyckligt att någon vet hur jag blir av med hacken?

Jag är själv rätt övertygad om att jag helt enkelt får stå ut med dessa skador och att det inte går att göra något åt dom. Men det kanske trots allt finns någon som har något tips?

Tack på förhand!

TiPaint kanske?

www.tipaint.com

TiPaint är bluff och båg har jag hört. Många har betalat in pengar men aldrig fått någon vara och färgerna har matchat dåligt. Tyvärr.

  • Oregistrerad
  • 2003-02-27 21:35

Beställde TiPaint. Fick leveransen efter ca 2 månader!

Färgen är dålig. Den matchar inte, och den är svår att applicera. m.m.

Inte värt pengarna enligt mig.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Stephan H:
Beställde TiPaint. Fick leveransen efter ca 2 månader!

Färgen är dålig. Den matchar inte, och den är svår att applicera. m.m.

Inte värt pengarna enligt mig.

Det var ju det jag sa, i en annan tråd tror jag.
Bonnfångeri är det.
Det blir bara värre, låt det vara som det är. Det är väl lite charmigt om det ser ut som om Macen varit med ett tag, min förra såg ut som jag haft den i ett snöre bakom bilen.

Gitarrer blir ju bara snyggare med tiden! Om du låtsas att det är likadant med din TiBook så kan du känna dig stolt igen!

Gammal och fin strata

En Leica M4, svartlackerad och nött så mässingen syns på kanterna är också snygg. De nya modellerna kan aldrig få den patina som gör den vacker, blir det en repa så är det bara fult.

  • Oregistrerad
  • 2003-02-27 22:51

Vaf-n, det är väl inget utställningsföremål? Sakerna skall ju användas. Då blir det märken i dem. Min Contax (på tal om Leica) har fått skön glans i titanen där man håller i den. Ser bara bra ut. Motljusskydden har även dessa repor och diskret snygga bucklor. Inte så att kameran misshandlats. Det bara blir så.

En kund ringde för några veckor sedan och ville byta ut pekplattan på sin TiBook. Den hade blivit alldeles blank (och ful?). De blir inte billigt, sa jag. Stor suck i andra ändan av luren.

Är det så himla viktigt med absolut perfekt finish? Förlorar burken oskulden på något sätt? Ibland funderar jag på om det inte är bäst att börja med en avsiktlig liten repa, så behöver man inte fundera så mycket på de som dyker upp efter hand.

Jamen, blanknötta pekplattor blir jobbiga att använda, det kärvar för mycket.

  • Oregistrerad
  • 2003-02-27 23:08
Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Nurell:
Jamen, blanknötta pekplattor blir jobbiga att använda, det kärvar för mycket.

Har man mjuka, lena kontorsfingrar kan det säkert stämma, men jag uppfattar det som om plattan blir halare och halare ju blankare den blir. Frågan är hur tjock skiktet är? Kommer man att arbeta sig igenom detta innan datorn är "obsolete"?

1
Bevaka tråden