Flimmer på TiBook 400 skärm =(

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2003-03-21 16:14

Är det kört?

Vad är det som kan vara fel? Hela vänster nederdel på min skärm har börjat att flimra. Har provat att massera skärmen både i kanterna och bakifrån, men det har inte hjälpt. Är det själva skärmen som börjar braka, eller kan det likaväl vara nåt på kortet som är fel? Har ju ingen som helst garanti kvar, så man blir ju orolig. Svårt dessutom att sälja en PBG4 med flimmer. Hur mycket sänker inte det priset då...? =(

Fredrik

Ljuskällan i en TFT-skärm är ett gäng HF-lysrör, och är de på väg att ge upp så kan skärmbilden börja flimra. Om så är fallet vet jag däremot inte om det går att lämna in datorn och bara få lysrören bytta, eller om man måste byta hela skärmen (vilket brukar kosta en hel del mer än datorn är värd).

Hoppas det ordnar sig för dig!

FLIMRANDE SKÄRM = VANLIGT PROBLEM.

(Jag har skickat samma svar till dig i en annan tråd - men detta problem (och lösning) är så äckligt att jag gärna vill dela med mig till så många som möjligt)

Hej. Tyvärr måste jag meddela att du är en av de tusentals som fått en PBG4 400 MHz med skärm som börjat flimra. Det tråkiga är att snart är den död.

Jag har sökt (bl a på Apples egna forum) och funnit MASSOR med användare över hela världen som drabbats av samma problem. På en del skärmar börjar det med vertikala streck som uppträder då och då, allt oftare med tiden. En del skärmar får släckt "backlight" (det går att se svagt svagt vad som finns på skärmen) då och då, oftast när de ändrar vinkel på skärmen lite. LÖSNINGEN är att sätta datorn i vila (eller stänga av) och sen väcka den igen. TYVÄRR är detta en kortsiktig lösning, för snart dör lampan helt och hållet.

Tyvärr erkänner Apple i vanlig ordning ingenting, även om detta naturligtvis i Cupertino är lika välkänt som att PB5300 kan börja brinna utan anledning, och att G4 MDD låter som en dammsugare.

Jag fick idag tillbaka min PBG4 400MHz lagad och fin. (Även om jag fick tillbaka den med en annan skärm - jag hade INGA repor på glaset innan, jag har varit mycket försiktig. NU är där massor av "tangent-repor"...)

Jag tjatade och tjatade och tjatade på Apples "kundtjänst" och fick till slut (6 veckors tjat) detta besked: OM jag kan få en auktoriserad Appletekniker (i mitt fall min vanliga datorleverantör i stan) att kolla på den och bedöma och intyga för Apple att detta inte är orsakat av mig, skulle jag få garantiförlängningen, och burken lagad gratis.

Detta var inga problem, såklart - en duktig tekniker känner också till de "icke erkända" vanligaste felen. Allt detta har, förutom timmar i telefon, kostat mig endast ca 500 spänn för undersökningen hos min tekniker. (en summa som Apple vägrar stå för).

FIXA NU DETTA INNAN DU ÖPPNAR OCH PILLAR I MASKINEN SJÄLV.

1
Bevaka tråden