Hårddiskproblem!

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En bekant till mig överförde massa information från en hårddisk till en annan under natten. När han kom tillbaka hittade inte datorn hårddisken. Kan en hårddisk bli så "full" att den "kraschar", hårddisken innehåller bland annat min skivinspelning! Datorn är en Mac OS9, hårddisken en extern scsi.
Har provat att byta vagga, satt den direkt i datorn, och nu är den inlämnad till en PC-tekniker! Nån som varit med om nåt liknande?

Alltså; Kan en hårddisk bli så "full" att den "kraschar"?
Hur stor är risken att informationen är evigt förlorad?

Tips Råd Snälla!

Nej, en hårddisk kraschar inte av att den blir för full. Blir den för full går det helt enkelt inte att skriva mer på den förrän man tagit bort gamla filer. Den dör alltså _inte_ av det. Det kan den däremot göra av t.ex. slitage och hög ålder, transienter från elnätet, starka magnetfält och direktattacker med tryckluftsborr eller skärbrännare. Lösningen är enkel men kan vara ack så smärtsam att lära sig - gör backup, och gör det ofta.

Är inte det här inlägget i fel forum förresten?

Glömde att det ju fanns en till lösning också, men den kostar som regel fasansfulla mängder pengar. Det går ut på att du skickar in hårddisken till ett företag som öppnar hårddisken i ett renrum och läser av de data som finns på skivan med hjälp av specialutrustning. De här företagen hittade jag med en snabbsökning på Google, men det finns säkert fler.

http://www.vogon-international.com/
http://www.disk-tape-data-recovery.com/

Lycka till!

1
Bevaka tråden