Störst är inte alltid snabbast

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hittade denna länk på Apple discussion forums och det är intressant läsning, speciellt för oss som just köpt en 15.2" 1GHZ PowerBook och känner oss lite lurad av den stora 17"-modellen.

http://www.barefeats.com/pb17.html

Jag känner mig lugnare i alla fall, plus att 17" kanske är lite för stor för mig som transporterar min PowerBook ofta. Jag köper nog en 17" eller 19" tunn skärm när de väl kommer ner i pris något mer, än så länge får min gamla hederliga 20" Sony duga när jag behöver mer skärmutrymme hemma.

Håller med dig, CyberPet.
I tisdags hamnade jag i trance när jag fick se den nya 17-tummaren och mejlade till min leverantör och beställde en på raken.
Men jag sansade mig och avbeställde den dagen efter.
Har en PB 667a nu och är egentligen i större behov av en snabbare burk för arbetet, d v s en desktopmac med mera kräm under huven. Så jag spar mig ett tag och hoppas på att det kommer fräsiga burkar snart.
Annars får jag väl köpa en vindtunnel och modda den lite.

  • Oregistrerad
  • 2003-01-11 19:34

Själv tycker jag 17"s iMacens skärm är perfekt. Då Apple nu gjort den till en Powerbook så kan man ju inte bli lyckligare.

Nackdelen är jag har andra saker på inköpslistan och man får ju ingen på jobb. Men hade jag haft råd hade jag slagit till direkt. Sen, den är ju bara lite större på bredden, min Boblbee ryggsäck fixar det nog galant om jag mätt rätt!

För det första är Barefeats inte mycket att lita på av en del anledningar. Men det ligger också mycket sanning i det du säger.

Om man transporterar sin bärbara dator mycket så är 17"-PowerBooken förmodligen inte det bästa valet. Den är nog mer avsedd för dem som till och från behöver förflytta sig men ändå behöver en stationär dator.

Eller så är man bara prylbög.

Något som är lustigt men ändå stärker teorin att 17"-PowerBooken snarare är avsedd som en stationär dator är följande;

Grafikkortet i den (GeForce 4 440 Go) är faktiskt långsammare och mycket sämre på strömsparning än ATI Radeon 9000 som sitter i 15"-modellen.
Enligt en bunt tester jag läst (har tyvärr inga länkar här) så är faktiskt Radeon 9000 marginellt snabbare på det mesta och betydligt mycket bättre på att spara ström.

När det gäller det upplysta tangetbordet tycker jag det är helt onödigt, och det drar bara batteri. 17"-PowerBooken har ju också för övrigt en ny sorts batteri som ska räcka längre. Trots det så anger Apple "bara" 4.5h batteritid.

Och det enda som egentligen skiljer 17" från 15" är just skärmen, grafikkortet och tangentbordet.

Personligen skulle jag inte köpa 17"-PowerBooken även om jag hade råd. Den är helt enkelt för stor och jag springer runt mycket med min iBook. Jag tycker som sagt inte heller om det upplysta tangentbordet och tveksamheterna runt grafikkortet är också en nackdel.

Citat:

quote: Annars får jag väl köpa en vindtunnel och modda den lite.

Jag anar att du ska ha ett Tupperware-case?

Naya Design: Crist0 Classic var namnet om du hade glömt.

1
Bevaka tråden